Annonce
Sport

Overtidsmål redder Inter i skuffende CL-premiere

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Serie A's førerhold måtte nøjes med et point på hjemmebane mod undertippede Slavia Prag.

Med tre sejre i tre Serie A-kampe har Antonio Conte fået en forrygende start som cheftræner i den italienske storklub Inter.

Men premieren i Champions League blev langt fra nogen jubelfest for den tidligere mestertræner, da hans mandskab på hjemmebane i Milano måtte nøjes med 1-1 mod Slavia Prag.

Og det skulle italienerne prise sig lykkelige for, for udligningen faldt først to minutter inde i dommerens overtid, hvor Nicolo Barella sendte bolden i nettet, efter at Stefano Sensi havde banket et frispark på overliggeren.

Inter var på forhånd klar favorit, men til sidst var det faktisk en overraskelse, at hjemmeholdet fik et point med fra kampen.

Italienerne havde nemlig store problemer med de tjekkiske mestre, og det kneb med at spille sig frem til muligheder, efter at gæsterne var kommet i spidsen.

Det var nigerianeren Peter Olayinka, der bragte Slavia Prag i front 19 minutter inde i anden halvleg og sendte Inter på randen af fiasko.

Angriberen slap fri i højre side og spillede bolden tilbage til den indskiftede Jaroslav Zeleny. Hans skud blev pareret af Inter-keeper Samir Handanovic, men Olayinka var straks over returbolden og sendte gæsterne i front.

Slavia Prag nåede kvartfinalen i Europa League i sidste sæson og viste sig på ny som et stærkt hold, der formåede at holde hjemmeholdet fra chancer i store dele af opgøret.

Men den franske dommer Ruddy Buquet lagde hele otte minutter til, og to minutter inde i overtiden sørgede Barella altså for pointdelingen.

Efter en fin indledning på sin karriere i Milano-klubben må Antonio Conte altså notere en halvsløj start på Champions League. De to tabte point kan blive kostbare i en pulje, der også tæller Barcelona og Dortmund.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce