Annonce
Hvide Sande

Oversvømmelser i Bjerregaard: Sommerhusejere på Kirksvej søger solidarisk løsning

Nu skal der gøres noget ved oversvømmelsesrisikoen i Bjerregård, mener medlemmer af Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug. Sagen er på generalforsamlingen på lørdag. Privatfoto.
Bjerregård Vejlaug havde ikke held med at få flertal for løsning, der skal lede overfladevand væk fra feriehusområde; nu forsøger Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug at få flertal for et projekt til 2,7 millioner kroner.
Annonce

BJERREGAARD: I vinter stod snesevis af sommerhuse under vand i området omkring Kirksvej i Bjerregaard. På lørdag forsøger grundejerforeningen - der samtidig er vejlaug - at få medlemmernes opbakning til en solidarisk løsning på problemerne. Det sker på foreningens generalforsamling i Nymindegab.

- Vi har fået lavet et projekt til 2,7 millioner kroner, og nu håber vi, at vi kan få nok husstande med på at bakke det op, siger formand Lisbeth Duus.

Den regnfulde vinter satte mellem 60 og 80 af de 510 huse i området mere eller mindre under vand; nogle blev alvorligt skadede. Foreningen fik udarbejdet et projekt til bortpumpning af vandet, men i første omgang meldte kun 49 sig som interesserede; skulle de alene bære projektet igennem, ville det koste hver husstand mellem 56.000 og 58.000 kroner.


Vi har fået lavet et projekt til 2,7 millioner kroner, og nu håber vi, at vi kan få nok husstande med på at bakke det op.

Lisbeth Duus, formand Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug


Siden er der ikke sket mere i sagen; den årlige generalforsamling blev således udskudt på grund af corona-epidemien. Men nu er den altså programsat til lørdag, og små 100 medlemmer har på forhånd tilmeldt sig, hvilket ifølge Lisbeth Duus er mange.

Annonce

Solidarisk løsning

Generalforsamlingen skal tage stilling til et forslag om at få gjort noget ved problemerne med oversvømmelser:

Fra Rita og Poul Mikkelsen, Dortheasvej 48, er der forslag om et fælles dræningsprojekt med denne ordlyd:

"Da der ikke er ret mange, der har tilmeldt sig projektet, selvom der var mindst 70 sommerhuse, der havde mere eller mindre vand på grunden, foreslår vi, at det bliver et fælles og solidarisk projekt for alle sommerhusgrundejere vest for Midtvej, som ikke i forvejen er med i et vandsænkningslaug.

Hvis etableringsudgiften bliver delt ud på mere end 200 husstande, vil det ikke være prisen, der afskrækker."

"Vi ønsker følgende sat til afstemning på generalforsamlingen", fortsætter de:

"Forretningsudvalget fortsætter arbejdet med at igangsætte en undersøgelse af et solidarisk dræningsprojekt. Medlemmerne orienteres løbende om projektets status og udvikling via foreningens hjemmeside og nyhedsbrevet".

Annonce

Igangsætning

Lisbeth Duus håber, at det lykkes at finde en solidarisk løsning.

- Problemerne går ikke bare ud over dem, som direkte har oplevet oversvømmelser men over hele området. Vi hører fra udlejningsbureauet Esmark, at det går ud over udlejningen i området, og jeg har selv oplevet, at flere, der var interesseret i at købe hus i området, har ringet til mig for at høre, hvordan det stod til med oversvømmelsesproblemerne, siger hun.

121 medlemmer er allerede med i et pumpelaug, og de skal ifølge Lisbeth Duus friholdes, da de jo allerede har betalt én gang til at løse deres problemer.

- Men i det område, der har været hårdt ramt, vil det jo ikke være solidarisk, hvis nogle betaler til en løsning, og er med til at dræne vandet væk fra grunde, hvis ejere ikke er med til at betale, siger hun.

Et tilsvarende forsøg på at finde en solidarisk løsning i Bjerregårds Vejlaug for kort tid siden mislykkedes, da ikke alle ville være med. Bestyrelsen har valgt at gå af, og der skal findes en ny ved en ekstraordinær generalforsamling i Nr. Nebel Fritidscenter den 17. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Skjern Håndbold For abonnenter

19-årige Svend labber ligaspilletid i sig: Skiftet til Skjern har været helt perfekt

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce