Annonce
Hvide Sande

Oversvømmelser i Bjerregård: Udvalg sat til at finde solidarisk løsning på problemerne

Vejene Dortheasvej, Julianevej og Rauhesvej i Bjerregård blev hårdt ramt af oversvømmelser. Men nu kommer der til at ske noget, har generalforsamlingen i grundejerforeningen besluttet. Privatfoto.
Medlemmerne af Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug enedes på generalforsamling om at undersøge, hvordan man kan få tørlagt sommerhus-området.
Annonce

BJERREGÅRD: Nu skal der sættes en stopper for de problemer med oversvømmelser, som sidste vinter plagede 60-80 sommerhuse i Bjerregård omkring Kirksvej.

På generalforsamlingen i Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug besluttede de næsten 100 fremmødte således at give forretningsudvalget fuldmagt til at finde frem til en solidarisk løsning, fortæller formand Lisbeth Duus.

Dermed bakkede de op om et forslag, der var fremsat af Rita og Poul Mikkelsen, Dortheasvej 48:

"Forretningsudvalget fortsætter arbejdet med at igangsætte en undersøgelse af et solidarisk dræningsprojekt. Medlemmerne orienteres løbende om projektets status og udvikling via foreningens hjemmeside og nyhedsbrevet".


Vi har fået lavet et forslag til en projekt på 2,7 millioner kroner, men vi har valgt at begynde forfra. Undervejs i forløbet vil vi holde medlemmerne orienteret om, hvad vi arbejder med; folk vil blive hørt, så vi ender med noget, der bliver spiseligt for dem.

Lisbeth Duus, formand for Kirksvej Grundejerforening og Vejlaug.


I forvejen er 121 medlemmer af grundejerforeningen med i et pumpelaug. Om det er en tilsvarende løsning, der skal til for at fjerne oversvømmelsesproblemerne for de 60-80 grunde, der blev ramt i vinter, tør Lisbeth Duus dog ikke sige.

Annonce

Et ny projekt

- Vi har fået lavet et forslag til et projekt på 2,7 millioner kroner, men vi har valgt at begynde forfra. Undervejs i forløbet vil vi holde medlemmerne orienteret om, hvad vi arbejder med; folk vil blive hørt, så vi ender med noget, der bliver spiseligt for dem, siger hun.

I første omgang meldte kun 49 sig som interesserede til dette projekt; skulle de alene bære det igennem, ville det koste hver husstand mellem 56.000 og 58.000 kroner.

Rita og Poul Mikkelsen foreslår, at der skabes et fælles og solidarisk projekt for alle sommerhusgrundejere vest for Midtvej, som ikke i forvejen er med i et vandsænkningslaug, og det er altså det, forretningsudvalget nu går i gang med at undersøge.

De påpeger, at deles udgiften til et projekt ud på 200 grundejere, vil det være langt mere økonomisk overkommeligt.

- Vi har ikke nogen tidsfrist for, hvornår forretningsudvalget skal være klar med forslaget; når det foreligger skal det godkendes, enten på en ordinær eller på en ekstraordinær generalforsamling, siger Lisbeth Duus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter: Halvdelen af aflyste arrangementer kan gennemføres uden brud på coronaregler

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

Annonce