Indland

Overlæge: Bandementalitet i politienhed nedbryder betjente

I november 2018 fik en tidligere hundefører fra Københavns Politis hundesektion anerkendt en arbejdsskade som følge af chikane og mobning, da han var i afdelingen. Det skriver Avisen.dk. (Arkivfoto)

Der er et dårligt arbejdsmiljø i Københavns Politis hundesektion, mener ledende overlæge.

Kollegerne rejser sig, når du kommer ind i frokoststuen. De ignorerer dig, når du spørger om noget. De sletter dig som ven på Facebook, truer dig, hvis du udtrykker kritik, og chefer vil ikke give dig hånden.

Den slags oplevelser har været hverdagskost for flere politibetjente i Københavns Politis hundesektion gennem flere år.

Det skriver Avisen.dk på baggrund af blandt andet indsigt i tidligere sager behandlet ved Arbejdstilsynet og Den Uafhængige Politiklageymyndighed.

Jane Frølund Thomsen, ledende overlæge på Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling, der vurderer arbejdsskader, har haft med flere betjente fra hundesektionen at gøre.

- Jeg har talt med flere tidligere ansatte i hundesektionen. Som jeg har fået det beskrevet, er det et groft chikanerende, mobbende miljø, hvis man træder ved siden af, siger Jane Frølund Thomsen til Ritzau.

I 2016 fik Københavns Politi ifølge Avisen.dk et påbud fra Arbejdstilsynet om at få styr på arbejdsmiljøet i hundesektionen. De er dog langt fra løst, mener overlægen.

- Det er en helt usædvanlig sag. Som regel er det en enlig svale på en arbejdsplads, og så bliver der taget hånd om det med det samme. Men her er der noget mere systematik i det.

- Det er svært at forstå, at vi stadig kan høre de her beretninger, når der har været fokus på det også fra ekstern side, siger hun.

Det, betjentene har været udsat for, minder om miljøet i kriminelle bander, mener Jane Frølund.

- De (betjentene, red.) bliver udsat for truende adfærd, som "hvis ikke du gør sådan og sådan, så sker der". Man kan blive stemplet som stikker, og så vender kollegerne sig mod vedkommende og fortsætter, til vedkommende er ude af hundesektionen.

- På den måde hersker der en mentalitet, som minder om den, man ser i kriminelle bander. Jeg har ikke set noget lignende på andre arbejdspladser, siger hun.

Den grove mobning og chikane har store menneskelige konsekvenser, for dem det er gået ud over.

- Det er hærdebrede mænd, der er vant til at håndtere bandekriminelle, der simpelthen bliver nedbrudt af det her. Dem jeg har haft med at gøre, får typiske belastningssymptomer. De har konstant tankemylder omkring alt det, der er sket. Det forhindrer dem i at sove om natten, og det påvirker deres humør.

- De kan også have angstlignende symptomer som ondt i brystet og ondt i maven. Det er meget indgribende, og det kræver en længerevarende behandling i form af antidepressiv medicin og psykologbehandling.

Hos Københavns Politi anerkender man, at der stadig er problemer med mobning i afdelingen.

- Vi er ikke nået i mål med udfordringerne endnu, men vi er et andet sted nu, end hvor vi stod i 2016. Det er klart, vi accepterer ikke mobning i Københavns Politi.

- Og det er alle lige fra ledelse, medarbejdere og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter selvfølgelig enige om, siger Rikke Laulund, stabschef i Københavns Politi, til Avisen.dk.

En tidligere hundefører i afdelingen har i november 2018 fået anerkendt en arbejdsskade som følge af mobning og chikane, skriver Avisen.dk.

0/0

Tophistorier

Annonce
Indland For abonnenter

Hjertesvigt i generne: Undersøgelse gav 21-årige Emmy svar på, om hun ville arve sin fars alvorlig hjertesygdom

Annonce
Annonce
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Danmark

Se billederne: Master Fatman bisættes med farver, samba og rustvognscykel

Indland

OUH-forskning: Undersøgelse af gener kan forudsige risiko for hjertesvigt

Tophistorier

Danmark

Carl Holst udgiver ny bog: Føler sig svigtet af Lars Løkke Rasmussen

Indland For abonnenter

VUC Syd fortsætter salg af kunst og designmøbler: Daybed til 83.000 solgt med kæmpe tab

Indland

Lægernes formand: - Flere kommer til at stå uden en fast praktiserende læge

Indland

Efter lynbehandling for blodprop: - Før I tiden døde man af sådan noget

Indland

Lars fik lynbehandling for blodprop: Nu skal alle danskere kunne få det samme

Indland

Speciallæger vil gerne arbejde mere for at nedbringe lange ventetider