Annonce
Ringkøbing Håndbold

Overbevisende start af Ringkøbing Håndbold - vandt premieren i 1. division med 28-19

Nanna Hinnerfeldt fik en fin start på sæsonen med tre mål i udekampen mod TMS, Ringsted. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ringkøbing Håndbold fik den helt rigtige start på den nye tilværelse i 1. division med en sikker udesejr på 28-19 over TMS, Ringsted. God uden at være prangende, kaldte træner Jesper Holmris indsatsen.

Ringsted: - En rigtig god start uden at være prangende.

Ringkøbing Håndbolds cheftræner Jesper Holmris lod sig ikke rive med af eufori, selv om Ringkøbing Håndbold havde fået en overbevisende start på den nye tilværelse i 1. division med en sejr på 28-19 ude over TMS, Ringsted.

- Vi glæder os selvfølgelig alle over de to point. Helt sikkert. Spillet var på mange områder ganske ok, men der var også ting, der kunne have været bedre, fortalte Jesper Holmris.

Ringsted startede faktisk kampen bedst med føring på 2-0 og senere 6-5.

- Men vi havde snakket om, at sådan noget på ingen måde skulle få os til at gå i panik. Det gjorde det heller ikke. Vi blev ved med at lave de ting, vi havde aftalt, og kort efter var vi foran 9-6, fortalte Jesper Holmris.

Basis var et godt forsvar, og i målet stod Mateja Serafimova ganske godt.

- Defensivt var vi gode stort set hele kampen. Der var lige en lille periode i slutningen, hvor sejren var hjemme, at vi lukkede fire mål ind i træk fra 26-14 til 26-18. Vi kunne godt have holdt Ringsted nede på 16 mål, hvis vi havde lukket solidt af hele tiden, fortalte cheftræneren.

Netop det gode spil defensivt gav anledning til et kritikpunkt.

- Vi fik ikke nok ud af det defensive arbejde i form af kontrascoringer. Jeg savnede noget skarphed og noget kynisme i den fase, forklarede Jesper Holmris.

Der var heller ikke mange mål fra fløjene.

- Men det gjorde ikke så meget. Ringsted valgte at stå bredt. Det betød bare, at vi scorede meget fra bagkæden. Michelle Brandstrup var stærk mand mod mand, og hun havde gode skud inde under forsvaret. Camilla Faartoft var stabilt god med scoringer på flere forskellige måder. Efter en skidt første halvleg leverede Rikke Jensen en meget fin anden halvleg med mål fra distancen. Vi havde gode indspil til stregen. Sanne Beck Hansen gjorde det fint. Der var også mange positive ting. Nu glæder vi os ekstra meget til den første hjemmekamp mod Rødovre på søndag, sagde Jesper Holmris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce