Annonce
Ringkøbing-Skjern

Over 800 skal cykle Fjorden Rundt på lørdag: Sådan vil arrangørerne undgå en smittebombe

Rytterne i Fjorden Rundt skal møde med en negativ coronatest eller et coronapas. Arkivfoto: Morten Stricker.
Arrangørerne af cykelløbet Fjorden Rundt vil være på den sikre side og går derfor forsigtig til værks, når løbet skydes i gang.

RINGKØBING-SKJERN: Fredag den 11. juni afskaffes det udendørs forsamlingsforbud, og borgerne kan derefter frit forsamles under åbent himmel - men det kommer deltagerne i cykelløbet Fjorden Rundt ikke til at mærke meget til, når de dagen efter samles for at køre det traditionsrige cykelløb Fjorden Rundt for første gang i to år.

- Vi kunne have kørt det uden restriktioner, men det gør vi ikke, siger formand for Fjorden Rundt, K.E. Kristensen.

Max. 150 på hvert hold

I stedet bedes alle deltagere møde frem med enten en negativ coronatest eller et coronapas, selvom det ikke er et krav fra myndighedernes side.

Alle frivillige i start- og målområde kommer til at bære mundbind eller visir. Kun de, der skal dirigere trafikken og dermed ikke kommer i nærkontakt med rytterne, er fritaget.

Ved alle depotsteder er der fri ventilation gennem teltene, og her står der håndsprit. Al servering - også den traditionelle biksemad efter løbet -  foregår efter reglerne om udendørs servering.

Men det er ikke det eneste. Ved sportsbegivenheder må den maksimale størrelse på holdene være 150 personer, og der venter således en større logistikopgave i Skjern lørdag morgen, hvor halvdelen af løbets omkring 800 ryttere skal sendes afsted.

Her er rytterne fordelt på flere stationer rundt i Skjern, hvor de får udleveret deres startnummer, inden de kører mod Banegårdspladsen, hvor de sendes afsted hvert 10. minut og ikke hvert tredje minut, som de plejer.

Annonce

Fint deltagerantal

Når rytterne kommer i mål, plejer de at skulle hente diplomet i teltet, men i år skal de selv udskrive diplomet derhjemme for at undgå kø. I år bliver der heller ikke tilmelding på dagen. Seneste frist er fredag aften, og der skal registreres så mange oplysninger, at smitteopsporingen nemt kan gå til opgaven, hvis uheldet er ude.

I skrivende stund er der tilmeldt 820 deltagere, som kommer fra hele landet. Tilbage i 2019 var der 1200 deltagere, og med coronaen taget i betragtning vurderer K.E. Kristensen, at det er en meget flot tilslutning til løbet.

- Vi kan godt mærke, at ikke alle cykelklubber er kommet i gang, og derfor er der mange, som endnu ikke er i form til at deltage i et løb, fortæller K.E. Kristensen.


Vi kunne have kørt det uden restriktioner, men det gør vi ikke.

K.E. Kristensen, formand for Fjorden Rundt


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Ny post til RAH-formand

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce