Annonce
Vestjylland

Over 60 mødte op til møde om sognegård

Husby Sognegårds fremtid skal nu lægges fast. Tirsdag mødtes de lokale borgere for at drøfte forslag. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hvordan kommer vi videre med sognegården? Det var spørgsmålet, da lokale Husby-borgere tirsdag mødtes for at drøfte sognegårdens fremtid.

Husby: Over 60 af områdets borgere, var tirsdag samlet diskutere fremtiden for Husby Sognegård, hvis forpagter der den 10. januar blev erklæret konkurs.

- Vi havde efterlyst ideer til, hvordan vi kommer videre herfra, siger Kurt Damgaard, formand for Husby Sogneforening.

Foreningen har nu opgivet helt at finde en ny forpagter.

- Der er ganske enkelt ikke arbejde nok i det til et levegrundlag, siger formanden.

Sognegården er bygget sammen med Husby Efterskole, og i seks år leverede sognegården mad til efterskolens elever. Denne aftale ophørte dog for to år siden, og nu har efterskolen sit eget køkkenpersonale.

Borgerne, der tirsdag var samlet, kom med en lang række forslag til, hvordan konstruktionen omkring sognegården fremover skal drives, og hvordan der fremover - igen - kan laves faste fællesarrangementer i sognegårdens lokaler.

- Alle forslag tager vi med. Men lige nu skal vi en lille uge længere frem, før vi ved noget mere, da vi skal have møde med kommunen på mandag, fortæller Kurt Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce