Annonce
Erhverv

Over 400 til virtuel generalforsamling i Landbobanken - John Fisker håber på øjenkontakt med aktionærerne i 2021

Sådan har vi ikke set John Fisker før til en generalforsamling i Landbobanken! Men i år foregik det altså i studiet i bankens hovedbygning. Foto Henrik Olesen.
Det foregik meget, som det plejede, da Ringkjøbing Landbobank onsdag holdt generalforsamling; blot manglede der efter direktørens mening noget meget vigtigt - kontakten med de mere end 2000 aktionærer, der plejer at være samlet i ROFI-Centret.

RINGKØBING: Landbobankens direktør, John Fisker, plejer at være i sit es, når han uden brug af manuskript fremlægger årets regnskab for de mere end 2000 aktionærer, der normalt er samlet til generalforsamling i ROFI-Centret.

Det gjaldt også onsdag eftermiddag, da han fremlagde 2020-regnskabet; men noget manglede efter direktørens mening:

- Der er ikke det samme at tale ind i et kamera i et studie, som at have øjenkontakt med alle de mennesker, fastslog han onsdag eftermiddag over for Dagbladet, lige inden han gik i studiet, der til lejligheden var indrettet i hovedsædet på Torvet 1.

Markedschef Klaus Gamst og stabschef Lars Hindø tjekker, om alt fungerer, som det skal. Foto Johan Gadegaard.

For selvfølgelig kunne Landbobanken på grund af corona-epidemien ikke holde sin årlige generalforsamling i ROFI-hallen. I stedet var den flyttet ud på nettet.

Og nok var der ikke nær så mange deltagere, som der plejer at være;  men John Fisker var nu ganske godt tilfreds med, at over 400 trods alt havde meldt sig til at følge begivenhedernes gang.

Annonce

Studie oven på

Slagets gang blev styret fra et studie, der var indrettet oven på.

- Vi startede med at indrette det tirsdag aften, og nu er vi klar, fastslog markedschef Klaus Gamst onsdag middag over for Dagbladet; det var ham, der sammen med stabschef Lars Hindø havde ansvaret for, at det hele fungerede, som det skulle.


Jeg kan også garantere for, at så snart vi har mulighed for det, vender vi tilbage til den fysiske generalforsamling. Det er noget, jeg glæder mig til!

John Fisker, direktør for Landbobanken.


- Sidste år nåede vi jo lige at holde generalforsamlingen få dage før, landet blev lukket ned. I efteråret stod det klart for os, at vi næppe kom til at holde en fysisk generalforsamling i år, så derfor holdt vi en generalprøve på en virtuel generalforsamling, fortsatte han.

Udstyret indstilles. Foto Johan Gadegaard.

- Det er vi glade for, at vi gjorde. Der var lige noget, der skulle finpudses, tilføjede Lars Hindø med et smil.

Det var dog ikke de to alene, der stod for at stille hele teknikken op. AV Center stod for at opbygge teknikken, mens VP Investor Services stod for at levere indholdet.

- Det er også vore samarbejdspartnere, når vi holder den fysiske generalforsamling i ROFI-Centret, så de kender rutinen, sagde Klaus Gamst.

Annonce

Effektivt afviklet

I dagens anledning havde Martin Bendixen fra AV Center og hans folk opbygget et studie, hvorfra generalforsamlingen kunne afvikles gnidningsløst.

Selve afviklingen af den virtuelle generalforsamling skete gnidningsløst. Foto Henrik Olesen.

- Det er noget, vi har fået en hel del erfaring i i løbet af det sidste år, fastslog han.

Også Gitte Krag Møller og Frode Thomsen fra VP Securities har fået masser af erfaring i at afvikle virtuelle generalforsamlinger i løbet af 2020.

- Når man er inde i rutinen, er det ikke så svært. Men vi vil nu hellere se nogle rigtige mennesker, fastslog Gitte Krag Møller.

Det samme ville John Fisker.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en lidt mærkelig fornemmelse at stå i et studee inden for et felt på 50 gange 50 centimeter på noget, der ellers er en festdag for banken, hvor man har mulighed for at møde en masse aktionærer, sagde han.

Martin Bendixen i gang med at indstille udstyret. Foto: Johan Gadegaard.

- Jeg kan også garantere for, at så snart vi har mulighed for det, vender vi tilbage til den fysiske generalforsamling. Det er noget, jeg glæder mig til!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce