Annonce
Videbæk

Over 200 mødte op til fællesspisning med gratis øl og is

Centerleder Brian Vang var meget tilfreds med mandagens fremmøde. Privatfoto.

Spjald: 215 personer mødte mandag aften op til fællesspisning i Spjald Fritidscenter. Aftenens menu var helstegt oksefilet til de voksne og kyllingespyd til de yngste. Og så var der en gratis fadøl til de voksne og en gratis is til børnene.

Grunden til de gratis drikkevarer og den gratis dessert var, at centeret gerne ville vise den nyrenoverede første sal frem, hvor der tidligere var cafeteria. En gruppe frivillige har primært stået for det arbejde. Støtteforeningen Spjald Fritidscenters Venner kom også med en check på 10.000 kroner. Den blev overrakt af Mogens Christensen til formanden for centeret, Egon Sørensen.

Annonce
Formanden for Spjald Fritidscenter, Egon Sørensen (til højre), takkede to frivillige forderes hjælp med at spartle gulvet. Privatfoto.
Støtteforeningen Spjald Fritidscenters Venner overrakte en chek på 10.000 kroner til formanden for centeret Egon Sørensen (til venstre). Privatfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce