Annonce
Udland

Over 1000 personer er nu ramt af virus i Sydkorea

Stringer/Ritzau Scanpix
Efter Kina er Sydkorea det land, hvor flest personer er smittet med det potentielt dødelige coronavirus.

Sydkorea har det seneste døgn registreret 169 nye tilfælde af personer, der er smittet med coronavirus.

Annonce

Dermed er i alt 1146 personer blevet smittet med virusset i landet, som efter Kina er det land, hvor der er registreret flest smittetilfælde.

Det oplyser de sydkoreanske sundhedsmyndigheder i en pressemeddelelse. Det skriver nyhedsbureauet AFP natten til onsdag dansk tid.

Blandt de nye smittede er en amerikansk soldat, der er udstationeret i Sydkorea.

Det oplyser de amerikanske styrker i landet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De sydkoreanske myndigheder oplyser, at endnu to personer har mistet livet som følge af virusset. Dermed stiger dødstallet i landet til 12.

Den ene af de to seneste, der har mistet livet, er en mand fra Mongoliet. Manden, der var i 30'erne, var indlagt på et hospital i Sydkorea.

Her ventede han på en levertransplantation, skriver det sydkoreanske medie Yonhap.

94 passagerer fra et fly, der er fløjet fra Sydkoreas hovedstad, Seoul, til Kina er natten til onsdag blevet sat i karantæne i Kina. Det skriver kinesiske statsmedier.

Det sker, efter at tre kinesiske passagerer om bord har vist sig at have feber. De tre er blevet opdaget med sygdomssymptomerne under en screening, da flyet var landet i Kina.

I Sydkorea er omkring 90 procent af smittetilfældene i Sydkorea registreret i byen Daegu. Det skriver AFP.

Gaderne i byen, der har omkring 2,5 millioner indbyggere, har de seneste dage ligget nærmest øde hen.

Mange af smittetilfældene i Daegu kan knyttes til menigheden Shincheonj. Her har en 61-årig kvinde været til flere gudstjenester, hvorefter hun er blevet testet positiv for virusset.

Myndighederne i Sydkorea har efter udbruddet bedt befolkningen om at udvise ekstrem forsigtighed.

Ifølge BBC's korrespondent i Sydkorea, Laura Bicker, er en af de nye smittede en embedsmand fra Daegu. Embedsmandens kolleger skal angiveligt have deltaget i et møde med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, tirsdag.

Det er dog ikke officielt bekræftet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce