Hvide Sande

Outdoor Xperten lukker outlet-butik

Jens Beier (t.v.) og Dennis Rasmussen gør sig klar til at lukke deres outlet-butik i Hvide Sande for fremover at satse fuldt ud på kæden af Outdoor Xperten-forretninger. Ud over Hvide Sande er kæden repræsenteret i Søndervig, Holstebro, Varde og Esbjerg. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Efter næsten 15 år med forretning på Strandgade i Hvide Sande har Jens Beier og Dennis Rasmussen besluttet sig for at lukke Outdoor Xperten Outlet.

Hvide Sande: Det er blandt andet med baggrund i en ny forretningsstrategi, at det nu snart er slut med at købe billigt friluftsudstyr hos Outdoor Xperten Outlet på Strandgade i Hvide Sande.

- Den type butik er blevet for lille, og det er svært at få økonomi i det, siger Jens Beier, der driver en kæde af Outdoor Xperten-forretninger sammen med Dennis Rasmussen.

Og kæden har det fint, men det med at drive et outlet på omkring 140 kvadratmeter er der ikke fremtid i:

- Da vi startede med den del for 15 år siden, var vi nogle af de første til at lave et outlet. Det er ikke sådan, at vi taber penge på butikken, og vi kunne godt drive det videre det, tilføjer Jens Beier.

Samtidig fastslår han dog, at det ville medføre en betragtelig udgift, hvis der skulle findes et større domicil til et outlet i havnebyen:

- Huslejeniveauet i Hvide Sande er desværre blevet højt. Der sidder nogle ganske få aktører på lejemålene i byen, så det er ikke nemt at finde et nyt lokale til rimelige penge, siger Jens Beier.

Han gør det samtidig klart, at detailhandlen generelt er presset, og at meget handel foregår på nettet, hvor også Outdoor Xperten oplever vækst.

Huslejeniveauet i Hvide Sande er desværre blevet højt. Der sidder nogle ganske få aktører på lejemålene i byen, så det er ikke nemt at finde et nyt lokale til rimelige penge

Jens Beier, forretningsindehaver, Outdoor Xperten

Lejemål frem til 1. juni

Lørdag og søndag skyder indehaverne gang i et ophørsudsalg i outlet-butikken på Strandgade, hvor alt - efter forlydender - "er hæmningsløst nedsat." På hylder og bøjlestænger er der varer fra leverandører som Fjällräven, The North Face, Haglöfs og Jack Wolfskin, og der bliver fristet med rabatter på helt op til 70 procent.

Hvis der er flere varer at komme efter på den anden side af de to første udsalgsdage, vil der fortsat være åbent i weekender, ligesom det også er planen, at outlet-butikken skal være åben hele uge syv:

- Vi fortsætter, indtil varelageret er solgt. Vi har lejemålet helt frem til 1. juni, siger Jens Beier.

I starten af oktober sidste år blev der åbnet en ny, 500 kvadratmeter stor Outdoor Xperten-forretning i Holstebro, og ifølge Jens Beier, er det "fremtiden at have den størrelse":

- Det er den strategi, vi vælger fremadrettet - at have butikker med fire-fem ansatte.

Sammen med Dennis Kolind Rasmussen driver han fire forretninger i Hvide Sande, og ud over Holstebro er Outdoor Xperten også på bykortet i Søndervig, Esbjerg og Varde.

Alt i alt har kæden knap 40 ansatte.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Hvide Sande

Nyt spisested: Så er der tapas på tallerkenen

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften