Danmark

Otte ud af ti danskere: Menneskerettigheder er vigtige

Grafik: Mikkel Petersen

En ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Amnesty International viser, at størstedelen af danskerne bakker op om menneskerettigheder. Mandag er det 70 årsiden, verdenserklæringen om menneskerettigheder blev til.

Fredag 10. december 1948 vedtog FN's Generalforsamling enstemmigt "Verdenserklæringen om menneskrettigheder." Nu er det 70 år siden.

I den forbindelse har Amnesty International via Voxmeter fået foretaget en meningsmåling om danskernes holdning til menneskerettigheder. Og den er ganske klar. Otte ud af ti danskere er "enige" eller "meget enige" i, at "det er vigtigt, at alle mennesker har nogle grundlæggende rettigheder, som stater og regeringer er forpligtet til at respektere."

- Det er opløftende at se, at langt størstedelen af danskerne fortsat bakker op om menneskerettighederne. Menneskerettigheder er dengang som nu det bedste grundlag for en verden med frihed, retfærdighed og fred, siger Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark.

Menneskerettigheder er dengang som nu det bedste grundlag for en verden med frihed, retfærdighed og fred.

Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty International Danmark

Landsindsamling

På søndag den 9. december afholder Amnesty International Danmark landsindsamling 2018. De indsamlede penge går til research, kampagner, medie- og lobbyarbejde. Kilde: Amnesty.dk

Grafik: Mikkel Petersen

Rettigheder er relevante

Diskussionen om menneskerettigheder og internationale konventioner har på det sneste været til debat, blandt andet da Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i programmet "Pind og Sass" på TV2 News sagde, at "vi har fået rodet os ind i alle mulige internationale konventioner og domstole. Det bliver vores opgave at rode os ud af det, så vi igen kan få herredømmet over det."

På Twitter korrigerede hanefterfølgende og skrev: "Hov! - man må altså godt debattere Menneskerettighedsdomstol, konventioner mv. og være kritisk, uden samtidig at folk lægger til grund, at jeg vil udmelde Danmark ensidigt af disse, for det har jeg ikke sagt eller ment."

I Voxmeter-meningsmålingen er 77 procent af de adspurgte "uenige" eller "meget uenige" i udsagnet "Menneskerettighederne er et levn fra en anden tid og ikke relevante for os i dag". Det glæder også generalsekretær Tine Christensen:

- Selv om menneskerettighedsartiklerne blev vedtaget for 70 år siden, viser vores meningsmåling, at vi i Danmark fortsat har tillid til de fælles spilleregler, der skal holde magthaverne i ørerne og beskytte borgere over hele verden mod overgreb, siger hun.

Meningsmåling


  • Meningsmålingen er gennemført i perioden 19. november - 21. november 2018.
  • 1045 personer i alderen 18-65+ har deltaget, og meningsmålingen er repræsentativ.
  • Meningsmålingen er gennemført som en undersøgelse ved brug af Voxmeters CAWI-system (Computer Assisted Web Interview).
  • Respondenterne er tilfældigt udvalgt.
0/0
Danmark

Mere end 50 landmænd politianmeldes for svindel med miljømillioner

Danmark

Folketingskandidat skrev oikofobi og så fik han 30 dages karantæne på Facebook

Danmark

Funding: Mette Frederiksen risikerer at gå i samme fælde som Løkke

Danmark

I Estland klapper man ad EU

Danmark For abonnenter

Flere landmænd politianmeldes for svindel: Forstå sagen om de udskældte miljømillioner

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Danmark For abonnenter

S vil sikre velfærd med skatter og afgifter

Danmark For abonnenter

Paludans chikane-sag får politikere til at varsle skrappere regler: Det minder om en uhyggelig B-film

Danmark

Krovært smed Rasmus Paludan på porten: - Mine stamkunder var på vej væk, derfor måtte jeg gøre noget