Ringkøbing

Ostekrigen: Jægerne bruger ost så længe Fødevarestyrelsen er gået i flyverskjul

Det er et kæmpe og meget tidskrævende arbejde at regulere bestanden af mårhunde. Og det sker næsten udelukkende af frivillige jægere, der ikke får en rød øre for at gøre samfundet en kæmpe tjeneste ved at bekæmpe mårhunden. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Danmarks Jægerforbund vil forsat bruge ost som lokkemad til mårhunden, indtil der ligger noget på skrift fra Fødevarestyrelsen.

Varde: Bølgerne blandt landets jægere gik højt i den forgangne weekend. Årsagen er JydskeVestkystens historie om, at Fødevarestyrelsen ifølge Danmarks Jægerforbund vil håndhæve en EU-forordning, som forbyder jægerne at bruge ost som lokkemad for en invasive mårhund. En mindre katastrofe, da mårhunden er helt vild med ost.

Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforening, sagde:

- Fødevarestyrelsen har i den grad tabt sutten.

Og har venter fortsat på et redeligt svar og begrundelse bag forbuddet fra Fødevarestyrelsen.

- Så længe Fødevarestyrelsen er gået i flyverskjul, og vi ikke har noget på skrift, så gør vi som hidtil. Det er en djøfisering. Jægerne forstår det ganske enkelt ikke, siger Claus Lind Christensen.

Går til minister

Venstres naturordfører Anni Matthiesen er gået ind i kampen for at hjælpe jægerne, der heller ikke må bruge trafikdræbte dyr som lokkemad.

- Jeg mener, det er dybt godnat, når man nu forbyder at anvende både ost og trafikdræbte dyr som lokkemiddel til at bekæmpe de invasive mårhunde. Derfor har jeg nu valgt at tage kontakt til ministeren for at få ham til at sætte dette her på plads. Jeg må jo gå ud fra, at også ministeren anerkender, at vi har en fælles opgave med at bekæmpe disse mårhunde, som er altødelæggende, uønsket og altædende og især er hård ved fuglevildtet og mindre pattedyr, siger Anni Matthiesen.

Hun går nu til Fødevareminister Mogens Jensen (S).

Mund- og klovsyge

Ansvarlig for den koordinerende mårhundebekæmpelse i Danmark er specialkonsulent Mariann Chriél fra Arter & Naturbeskyttelse, Miljøstyrelsen.

- Det har været forbudt hele tiden. Det er en EU-forordning. Det må vi bare rette os efter, siger Mariann Chriél.

Men det er først nu, at Fødevarestyrelsen vil håndhæve forordningen fra 2009. Fødevarestyrelsen er ikke vendt tilbage på henvendelsen fra JydskeVestkysten, der gerne vil have en nærmere forklaring. Dog har Danmarks Jægerforbund fået oplyst, at forbuddet mod ost skyldes risikoen for smittefare. Blandt andet mund- og klovsyge.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce