x
Annonce
Kultur

Historisk Oscar-vinder kommer nu på plakaten i Ringkøbing Bio

Den sydkoreanske film "Parasite" handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea. Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere. Foto: Camera Film
For første gang nogensinde vandt en ikke engelsksproget film en Oscar for bedste film. Den bedrift sender nu filmen til Ringkøbing.

Ringkøbing: Det blev en særdeles god aften i Dolby Theatre i Los Angeles for den sydkoreanske film "Parasite" i forrige uge.

"Parasite" vandt som den første ikke-engelsksprogede film prisen for Bedste Film i Oscar-showets 92 år lange historie.

Den bedrift er også blevet bemærket i Ringkøbing, hvor Ringkøbing Biografs daglige leder, Bjarne From, har fået en del henvendelser på, om den anmelderroste prisvinder ikke også skal på plakaten her.

- "Parasite" er exeptionel på mange måder, og der har da efterhånden været en del, der har spurgt til, om filmen ikke også skulle vises i Ringkøbing. Og selvfølgelig skal den da det. Vi har derfor programsat den til lige efter "Onkel", så "Parasite" får premiere 19. marts, siger Bjarne From.

I hans tid som daglig leder af biografen, har han aldrig oplevet en film, der har overrasket så meget som "Parasite". Nu er han så spændt på, hvor godt filmen vil gå, når den om en måned kommer på det store lærred her.

- Det er ikke altid nemt at spå om, hvad der hitter. For eksempel har jeg fundet ud af, at gysere overhovedet ikke trækker i Ringkøbing, siger Bjarne From.

- Jeg husker også "En frygtelig kvinde", som jeg ikke rigtig troede på i første omgang, men efter premieren kom der en hel masse debat i medierne, og det passede så lige med premieren i Ringkøbing, siger Bjarne From med et smil.

Annonce

Ikke kun bedste film

Ved Oscar-showet vandt "Parasite" i øvrigt ikke kun for Bedste Film, men også for, Bedste Instruktør og Bedste Originale Manuskript.

Instruktør Bong Joon-ho vandt foran store navne. Herunder Martin Scorsese for "The Irishman", Quentin Tarantino for "Once Upon a Time... in Hollywood", Todd Phillips for "Joker" og Sam Mendes for "1917".

"Parasite" er en mørk komediefilm om en arbejdsløs familie i Sydkorea, som begynder at arbejde hos en rig familie. Filmen udvikler sig til en thriller, da tingene begynder at løbe ud af kontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce