Annonce
Udland

Oscar-fest bliver igen i år afviklet uden vært

Mike Blake/Reuters
Oscar-uddelingen i 2019 var den første uden vært. Den vendte seertallet, der var faldet gennem flere år

Årets mest prestigefulde filmprisuddeling i Hollywood - Oscar-uddelingen 2020 - bliver igen i år uden vært. Det meddeler lederen af tv-stationen ABC Television Entertainment.

- Lad mig bekræfte det nu. Sammen med akademiet har vi besluttet, at der ikke bliver nogen traditionel vært i år, siger Karey Burke.

Oscar-uddelingen i 2019 var den første i 30 år, som ikke havde nogen vært.

ABC Entertainment, som står bag Oscar-showet, havde sidste år flere seere under showet, efter at seertallet havde været faldende gennem fire år. Seertallet hos ABC var på 29,6 millioner sidste år.

Sidste år blev priserne præsenteret og givet af forskellige Hollywoodskuespillere.

Dermed blev der brudt en tradition, hvor værter har ledet slagets gang i en lang årrække bortset fra en enkelt gang i 1989.

Burke siger, at organisatorerne af showet vil gentage alt det, der virkede så godt sidste år.

- Masser af underholdningsværdi, store musicalnumre og stor komedier. En masse elementer, som allerede er blevet brugt, og som vi tror på, vil blive et fantastisk underholdende show igen, siger hun uden at oplyse detaljer.

Nomineringerne til Oscar-statuetterne 2020 vil blive offentliggjort mandag.

I december 2018 trak komiker og skuespiller Kevin Hart sig fra den prestigefulde rolle som vært for ved prisuddelingen 2019.

Det skete på grund af protester over en række tidligere udtalelser. Kritikere kaldte dem for homofobiske.

Beslutningen om at udelade en vært til showet blev taget på grund af det, som Karey Burke har kaldt "roderiet" med Harts tilbagetræden.

Akademiet, der uddeler priserne, har gennem flere år været under pres for at øge mangfoldigheden i showet. Hart skulle være en af en håndfuld sorte værter, der har styret showet.

Prisuddelingen finder i år sted den 9. februar.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce