Annonce
Erhverv

Kinesisk restaurant genåbner snart: Har fået nye ejere

Orient har ikke åbnet efter ferien, og det har affødt rygter om, at restauranten er lukket. Men den har altså ifølge de hidtidige indehavere skiftet ejer og åbner igen i løbet af få uger. Foto: Poul Osmundsen
Spisestedet på Herningvej 39 har været lukket hen over sommeren; det åbner igen i løbet af få uger.

RINGKØBING: Restaurant Orient på Herningvej 39 åbner snart igen.

Det siger Jin Ying Zhang, der sammen med sin fætter Guo Xing Cao ejer restauranten. Eller rettere har ejet, for lige nu er den ved at skifte ejer, fortæller hun.

Den er nemlig blevet solgt til en anden gren af familien og åbner igen i løbet af få uger, når der er blevet ændret på indretningen.

Hvornår genåbningen sker, kan hun ikke sige, men det bliver inden ret længe og senest i starten af oktober.

De seneste to måneder har der hængt en besked i døren til restauranten om, at den holder sommerferielukket i juli og august. Da den ikke åbnede 1. september, har det affødt forskellige spekulationer i byen om, hvorvidt den er permanent lukket.

Det er altså ikke tilfældet.

Restaurant Orient blev etableret i 2011 i den tidligere Fakta-butik, der da havde stået tom i længere tid, og har siden tilbudt et spisekort, der ud over traditionel kinesisk mad også har budt på eksempelvis mongolsk barbecue og japansk sushi.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce