Annonce
Erhverv

Ordførere forstår harme: Bilbranchen indgår i overvejelser om genåbning

Henrik Thomsen fortalte om "lynch-stemning i Bilernes By". Og i kølvandet på Avisen Danmarks reportage fra Silkeborg siger transportordførere fra Venstre, Konservative og Socialdemokratiet nu, at der bliver kigget på restriktionerne for autoforhandlerne. Foto: Emil Jørgensen
De Konservative kalder autohandlernes coronarestriktioner “fuldstændig vanvittige”, og Venstre “forstår godt, at bilsælgerne har lyst til at bryde reglerne”. Socialdemokratiet arbejder på snarlig genåbning: - Det er nok ikke der, at der er den største smitterisiko.

Bilsalg: Erhvervsdrivende med store arealer - hvilket for eksempel vil sige autohandlere med fremvisningshaller og parkeringspladser - indgår i regeringens overvejelser for dele af Danmark, som “får lov til at åbne op tidligere”.

Det fortæller Thomas Jensen, transportordfører i Socialdemokratiet.

- Jeg kan sagtens følge ræsonnementet om, at det nok ikke er hos autoforhandlerne, at der er den største smitterisiko. Vi lytter til deres kritik.

Han har læst Avisen Danmarks artikel fra fredag, hvor formanden i brancheforeningen Silkeborg - Bilernes By, Henrik Thomsen, langer kraftigt ud efter regeringen. Thomsen forstår ikke, hvorfor autoforhandlere siden slutningen af december har måttet sælge biler på kundernes private adresse eller på neutral grund, men ikke på bilhusenes egne matrikler, som ellers kan være flere tusinde kvadratmeter.


Jeg kan jo ikke gå ind for, at man bryder reglerne. Men jeg forstår godt, at man har lyst til at bryde dem.

Kristian Pihl (V), transportordfører


- Det er nogle regler, man indførte på et tidspunkt, da smitten var meget, meget omfattende. Derfor var det nødvendigt. Men nu står vi i en situation, hvor smitten er aftagende, og derfor indgår bilhusene i overvejelserne som noget af det, vi kan lukke tidligere op for, siger Thomas Jensen, der ikke vil sætte dato på.

Annonce

Opposition vil genåbne

Over for Avisen Danmark udtrykte Henrik Thomsen fra Bilernes By, at han og “10-20 andre aktører i Silkeborgs erhvervsliv” ville overveje at se stort på restriktionerne, hvis der ikke snart åbnes op. I Venstre og Konservative forstår man frustrationen.

- Jeg kan jo ikke gå ind for, at man bryder reglerne. Men jeg forstår godt, at man har lyst til at bryde dem, siger Kristian Pihl, transportordfører i Venstre.

Han har selv været ude at besøge flere bilforhandlerne i februar, og mener, at “det skriger til himlen”, at de ikke må sælge bilerne på deres store arealer.

- Det er nogle rigide regler, som er fuldstændig firkantede og ude af trit med virkeligheden. Og man bør sætte sig ned allerede mandag og lave dem om, siger han.

Niels Flemming, De Konservatives transportordfører, er enig:

- Det er fuldstændig vanvittigt. Sundheden kommer først. Men der er også brug for sund fornuft, siger han.

- Og sund fornuft er ikke, at der kan stå 500 mennesker i Bilka, men ikke må stå fem mennesker i Globus Biler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce