Debat

Ordentlighed og Venstre er to ord, der ikke hænger sammen

Venstre: ”Ordentlighed er vigtig for Venstre før et valg.” Sådan lyder parolen fra Venstres partisekretær i avisen Danmark 14. april. Man kan spørge sig selv, om det også gælder efter et valg.

Der opfordres til at have styr på pengesagerne, da det både før og nu har skortet på samme. Man kan sige, at det er længe siden, at begreberne ordentlighed og anstændighed har kunnet associeres med partiet Venstre.

Troels Lund Poulsens markante hukommelsestab om brud på tavshedspligten i sagen om Helle Thorning Schmidts skattesag, Lars Løkke Rasmussens rod i bilag, dyre rejser og tøjindkøb. Claus Hjort Frederiksens rod i administrationen, da han var beskæftigelsesminister. Tidligere brogede sager er åbenbart ikke til hinder for, at man kan få tildelt en ministerpost igen. I dag sidder Claus Hjort Frederiksen som forsvarsminister og fortsætter, hvor han slap. Der lyves om støjgrænser på nyindkøbte jagerfly. Nu kan byens borgere så se frem til at leve i et støjhelvede.

Derudover er der Inger Støjbergs bortforklaringer og usandheder i sagen om barnebrudeflygtninge, der mod lovens bogstav skilles fra deres mænd. Her er der heller ingen konsekvens, for hun følger konsekvent DF's linje, og så er man fredet.

Sidst er der sagerne om donationerne til Britt Bager og Marcus Knuth, som bringer mindelser om kreativ bogføring. Man tænker: Hvad kan det parti dog holde til?

For nuværende sidder Lars Løkke Rasmussen i møder med DF og de radikale og pønser på at lave en ”genistreg”, så han kan blive siddende på posten fire år mere. Men er det det, vi vil have? En regering, hvor man uanset stemmetal med næb og kløer vil holde sig ved magten? Hvor vennetjenester afgør, hvem der får tildelt ministerposter og ikke mindst, hvor de, der kan bage de bedste rævekager, får magten?

Det bør naturligvis være sådan, at det største parti får retten til at danne regering – det er det, man kalder demokrati.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Leder For abonnenter

Hilde-sagen: Skal kun de stærke have chancen for at vinde?

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce