Debat

Ordentlighed og Venstre er to ord, der ikke hænger sammen

Venstre: ”Ordentlighed er vigtig for Venstre før et valg.” Sådan lyder parolen fra Venstres partisekretær i avisen Danmark 14. april. Man kan spørge sig selv, om det også gælder efter et valg.

Der opfordres til at have styr på pengesagerne, da det både før og nu har skortet på samme. Man kan sige, at det er længe siden, at begreberne ordentlighed og anstændighed har kunnet associeres med partiet Venstre.

Troels Lund Poulsens markante hukommelsestab om brud på tavshedspligten i sagen om Helle Thorning Schmidts skattesag, Lars Løkke Rasmussens rod i bilag, dyre rejser og tøjindkøb. Claus Hjort Frederiksens rod i administrationen, da han var beskæftigelsesminister. Tidligere brogede sager er åbenbart ikke til hinder for, at man kan få tildelt en ministerpost igen. I dag sidder Claus Hjort Frederiksen som forsvarsminister og fortsætter, hvor han slap. Der lyves om støjgrænser på nyindkøbte jagerfly. Nu kan byens borgere så se frem til at leve i et støjhelvede.

Derudover er der Inger Støjbergs bortforklaringer og usandheder i sagen om barnebrudeflygtninge, der mod lovens bogstav skilles fra deres mænd. Her er der heller ingen konsekvens, for hun følger konsekvent DF's linje, og så er man fredet.

Sidst er der sagerne om donationerne til Britt Bager og Marcus Knuth, som bringer mindelser om kreativ bogføring. Man tænker: Hvad kan det parti dog holde til?

For nuværende sidder Lars Løkke Rasmussen i møder med DF og de radikale og pønser på at lave en ”genistreg”, så han kan blive siddende på posten fire år mere. Men er det det, vi vil have? En regering, hvor man uanset stemmetal med næb og kløer vil holde sig ved magten? Hvor vennetjenester afgør, hvem der får tildelt ministerposter og ikke mindst, hvor de, der kan bage de bedste rævekager, får magten?

Det bør naturligvis være sådan, at det største parti får retten til at danne regering – det er det, man kalder demokrati.

0/0
Klumme

Ugens Prædiken: Påskemorgen er som en håbets hilsen fra Guds fremtid

Klumme

Martine om at blive gammel: Måske er det andet end medicin og ømme muskler?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Leder For abonnenter

Ikke kun events sætter os på landkortet

Selvfølgelig er det vigtigt, at vort lokalområde er kendt uden for kommunegrænsen - og gerne for at have noget unikt og genialt, der kan lokke så mange gæster til som overhovedet muligt. For flere gæster giver som regel flere penge i kommunekassen, og flere penge i kassen gør næsten altid godt. Derfor er det helt fint, at kommunen barsler med en såkaldt ny eventstrategi, der skal være med til at brande kommunen både nationalt og internationalt. Det er da heller ikke overraskende, at et flertal af politikere i byrådet netop har sagt god for at skyde penge i den nye eventstrategi. Det politiske ja betyder samtidig et ja til, at der skal sættes kommunale penge af til tre såkaldte fyrtårns-events. Indtil videre er der sat to millioner kroner af over to år til at udvikle den grønne elbilevent Westwind24, hvor de to, der fik ideen, komiker Jan Gintberg og tv-journalist Anders Agger, nok skal være med til at give det stort anlagte elbilarrangement en snert af kendiseffekt. Derudover er vandsportsfestivalen Waterz i Hvide Sande sikret et kommunalt tilskud på 875.000 kroner om året til og med 2021. Ifølge strategien kunne det tredje event i rækken ligge inden for sport, kultur eller erhverv. Det lyder alt sammen ganske spændende, selv om ingen ved, hvad Westwind24 og Waterz skaber af meromsætning og plusser på bundlinjerne hos områdets erhvervsliv. Der er heller ingen, der ved, hvor mange penge der skal sendes efter det tredje event. Nogen vil sikkert mene, at det er sådan lidt sortseer-agtigt at stille spørgsmålstegn ved, om nye tanker om branding nu også giver sorte tal på bundlinjen. De samme vil sikkert sige, at det er en langsigtet investering, det er svært at sætte kroner og øre på. Hvad der var godt i går, er måske ikke så godt i morgen. Når det er sagt, er det alligevel godt at konstatere, at det ikke var hele byrådet, der helt ukritisk nikkede ja til at lede efter et event nummer tre. Den nyslåede løsgænger Svend Boye Thomsen stemte imod, og Kristendemokraterne valgte at tage det, der hedder forbehold. "Medmindre der falder en appelsin ned i vores turban med en event, der er rigtig svær at sige nej til, så mener vi ikke, at den økonomiske situation er til at bruge mange penge på tre store projekter". Sådan lød det i byrådssalen fra Jens Erik Damgaard, der talte på vegne af den kristendemokratiske byrådsgruppe. Den melding lyder fornuftig, for skattekronerne kan måske gøre bedre gavn andre steder lige her og nu, hvor den står på udfordringer med besparelser på det kommunale budget. Derfor: Vent med event nummer tre, til Westwind24 og Waterz har bevist, at det er vejen frem. Indtil da er der meget andet, der på bedste vis er med til at sætte os på de der landkort.

Klumme

Amagerpigens tak til Bork Havn Efterskole: I var vinden under mine vinger