Annonce
Hvide Sande

Ordenssans hindrede brand i at brede sig

Brandfolkene sætter pris på, at der er ryddet op på loftet, når der skal slukkes ildebrande. Arkivfoto: Christian Agerskov Munk
Annonce

KLOSTER: Brand & Redning Midtvest blev natten til mandag kaldt ud til en brand på en trelænget ejendom på Røjklitvej ved Kloster.

Alarmen kom kl. 02.30, hvor både flammer og vind havde godt fat i stuehuset og drillede brandfolkene. Ilden fik også fat i tagkonstruktionen, og det viste sig – sammen med den drilske vind - at være held i uheld.

- Ilden kunne have bredt sig, men vinden sørgede for, at varmen steg op gennem taget, så den ikke fik fat. Samtidig stod der ingenting på loftet, fortæller indsatsleder Rune Madsen fra Brand & Redning Midtvest.

Annonce

Ordenssans var en hjælp

Ofte, når brandfolkene kommer ud, ligger der rigtig mange ting på loftet, som flammerne kan få fat i, og som gør det sværere at få styr på ilden. Men ikke i dette tilfælde.

- Manden havde orden på ejendommen. Det var en rigtig stor hjælp, siger Rune Madsen.

Det er et ældre ægtepar, der bor på gården. Manden var alene hjemme, da branden opstod, formentligt i en eltavle. Den ældre mand blev udsat for en del røg og blev hurtigt kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

Brandvæsnet arbejdede på gården frem til kl. 06.00 mandag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Vi blev færre vestjyder i 2020: Faldet i befolkningstallet tog for alvor fart i corona-året

Annonce