Skjern

Orbital i Skjern får regional gazellepris

Orbitals direktør, Niels Hansen. Arkivfoto.

Årets fremstillingspris i Børsen Gazelle i Region Midtjylland tilfalder virksomheden, der laver styringer til vindmølleindustrien.

SKJERN: Børsens Gazellepris i Region Midtjylland er onsdag eftermiddag blevet uddelt i Aarhus, og det blev Orbital i Skjern, der løb med årets fremstillingspris. Det oplyser dagbladet Børsen i en pressemeddelelse.

Denne pris, der uddeles i samarbejde med Industriens Fond, gives til en virksomhed, der har styrket sin position ved innovation og nicheudvikling. Kravet til virksomheden er, at den i indeværende år er kåret som Børsen Gazelle.

- Orbital er en ægte gazellevirksomhed, der har bygget sin forretning på skulderne af det vindmølleeventyr, som startede i Danmark tilbage i 60´erne. De har nemlig formået at udnytte den ekspertise og erfaring, vi har på området til blandt andet at udvikle innovativ teknologi til industrien. Orbitals udvikling kan inspirere danske fremstillingsvirksomheder, og derfor fortjener de i høj grad at blive udnævnt til landsdelens fremstillingsgazelle, siger Niels Lunde, chefredaktør på Børsen og vært ved gazellekåringen i Scandinavian Congress Center i Aarhus.

Orbital leverer kontrolsystemer til grønne projekter over hele verden, blandt andet inden for styring af vindmøller og biomasseforbrændingskontrol. Orbital investerer derudover også i de seneste teknologier inden for vedvarende energi for at kunne blive ved med at skabe pålidelige kontrolsystemer i høj kvalitet til vindsektoren.

Virksomheden har 17 ansatte i Skjern.

Årets Gazellepris i Region Midtjylland gik til take-away-tjenesten Hungry.dk.

Det er 24. gang, at Børsens Gazellepriser uddeles, og som navnet antyder, er det de hurtigst voksende virksomheder i landet, der kan få titlen. På landsplan er der i år 2099 Gazelle-virksomheder, og i Region Midtjylland er der 580 virksomheder. Det er 50 mere end sidste år. 25 procent af Region Midtjyllands gazeller findes inden for handel, mens 18 procent af virksomhederne kommer fra byggeriet og 15 procent hører hjemme i fremstillingsindustrien

0/0
Skjern

Kirkegården samler gravene, men passer på historien

Erhverv

STS dyrker tæt samarbejde med virksomheder

Kultur

Fang Bubber på cykel i Skjern

Kultur

Se billederne: En populær påsketradition - traktorerne trak folk til

Erhverv For abonnenter

Unge står i kø for at blive lærlinge hos VM Tarm

Skjern For abonnenter

Kære morfar. Jeg håber at du har et got liv nedenånor jorn i kisten. Hilsen Julie

Skjern For abonnenter

37-årige Anders svømmer i klistermærker: Det gør mig ikke noget, at andre synes, det er for børn