Annonce
VM HÅNDBOLD

Optimistisk landstræner: Det er slut med at være underdanig

Landstræner Jesper Jensen vil ikke love en dansk VM-finale, men han tror fuldt og fast på, at Danmark kan byde Frankrig op til noget af en svingom i fredagens VM-semifinale. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tidligere har respekten været kolossal, men nu føler landstræner Jesper Jensen, at Danmark godt kan tillade sig at være i øjenhøjde med Frankrig, der er modstanderen i fredagens VM-semifinale.

Hvis solen skinner lige så meget på Danmarks håndboldkvinder, når de fredag spiller VM-semifinale mod Frankrig, som den gjorde på landstræner Jesper Jensen, da han torsdag udlagde semifinaleteksten foran hotel Princess i Barcelona, hvor landsholdet bor, bliver det en strålende kamp.

Og landstræneren slog i hvert fald selv straks den optimistiske tone an.

- Vi har tidligere set op til Frankrig, men nu føler jeg, at vi kan vi godt tillade os at være i øjenhøjde med dem. Jeg synes, at vi står et sted, hvor kan tillade os at have en fornemmelse af, at vi godt kan slå Frankrig.

Annonce

- Der er naturligvis en stor respekt for dem, men vi er ikke underdanige. Vi har spillet os tættere på verdenstoppen.

Der er naturligvis en stor respekt for dem, men vi er ikke underdanige.

Landstræner Jesper Jensen

Men, men, men.

Jesper Jensen har i sin tid som landstræner mødt Frankrig fire gange, og han har tabt hver gang.

- Det har været kampe, hvor vi har følt, at vi har været fint med. I et par af kampene har deres målvogtere afgjort det for dem. Nu er det så, at vi skal ud at bevise, at vi er blevet bedre. Jeg synes, at vi er et andet hold nu og har forbedret os på stort alle parametre.

To friske keepere

Indtil videre i slutrunden har Danmark haft VM-turneringens to klart bedste målvogtere i Althea Reinhardt og Sandra Toft, og det siger næsten sig selv, at der også skal leveres på højt niveau inde i buret, hvis Frankrig skal nedlægges.

- Det er vi ret rolige omkring. Vi har to helt friske keepere, og vi har Sandra, der til daglig spiller på et tophold i den franske liga, så hun har selvfølgelig et rigtig stort kendskab til stort set alle de franske spillere.

Landstræneren, der også er klubtræner i Team Esbjerg, ved også selv en masse om franske profiler som Zaadi, Foppa, Nocandy og hvad de nu ellers hedder.

- De spiller alle Champions League, så vi møder jo hinanden på kryds og tværs hele tiden. Derfor er det nemmere at lave taktik mod Frankrig, end det for eksempel var mod Brasilien. Der er forhåbentlig ikke så meget, der kan komme bag på os.

Annonce

Fysisk og dynamisk

Jesper Jensen vurderer også, at det bliver to af verdens allerbedste forsvar, der står overfor hinanden i Palau d'Esports i Grannolers fredag ind under aften.

- Frankrig har et stærkt fysisk og meget dynamisk forsvar, mens vi jo helst vil dække lidt anderledes op og stå lidt tilbage.

Torsdag aften lagde landsholdet sidste hånd på forberedelserne med en let omgang haltræning. Samtlige 16 spillere i truppen er meldt klar til VM-semifinalen, der spilles fredag kl. 17.30.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce