Ringkøbing

Optagelse af spillefilm er udskudt til foråret

- Jeg står jo som en hest i startboksen, siger filmkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, der sikkert godt kan finde sommerkjolen frem, når der skal optages en spillefilm i det vestjyske. Arkivfoto: Morten Stricker

Det kan være en langstrakt affære at skabe en spillefilm. Det gælder også for "Kærlighedens regler", der skal optages på lokationer rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ringkøbing-Skjern: Først hed det sensommer 2018, og siden blev der kigget hen mod vinter. Et aktuelt kig i kalenderen viser nu, at det i hvert fald bliver forår 2019, inden der kan siges "klar til optagelse" på en spillefilm, der skal optages på lokationer rundt om i det yderste Vestjylland.

- Der er mange ting, der skal falde på plads, før vi kan sætte det store hold i gang. Alle sten skal være ryddet af vejen, så de bare kan buldre der ud ad, siger Rebecca Molders, der er filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Den seneste udskydelse af projektet skal blandt andet ses i lyset af, at filmselskabet - Meta Film - har afventet udfaldet af et politisk medieforlig, hvilket har forsinket processen med at søge midler til skabelsen af dramaet "Kærlighedens regler."

Derfor er det eksempelvis først fornylig, at Den Vestdanske Filmpulje har budt sig til med kontant støtte på 1,5 millioner kroner.

Budgettet for "Kærlighedens regler" er ikke offentligt, men Rebecca Molders er sikker på, at filmen bliver til virkelighed:

- Ja, det er der slet ingen tvivl om. Det bliver til noget, siger den kommunale filmkonsulent.

Det er vigtigt at have logistikken for øje, så det bliver nemmest muligt at komme fra den ene lokation til den anden. Det er et puslespil, jeg har inde i hovedet

Rebecca Molders, filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune

Filmkonsulenten

Rebecca Molders er film- og kulturkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.Hun er 41 år og oprindeligt uddannet som skov- og landskabsingeniør.

Gift og mor til to drenge - familien bor tæt på landsbyen Kloster vest for Ringkøbing.

Lige nu består jobbet blandt andet i at få skabt optimale arbejdsbetingelser for Meta Film, der vil optage en ny spillefilm på lokationer rundt om i den vestjyske kommune.

Ligeledes er Rebecca Molders involveret i projekter, hvor der arbejdes på at skabe to krimi-serier af internationalt format. Handlingen i begge tv-serier skal i givet fald udspille sig på kanten af Vesterhavet.

Hovedscene på kloster

I september tilbragte Rebecca Molders to dage i selskab med instruktør Jeppe Rønde, producer Jakob Høgel og fotograf Magnus Jønck, der blev taget med på rundtur i det vestjyske for at finde egnede lokationer til filmoptagelse:

- Jeg har en idé om, at vi er ved at være dér, men de skal med ud igen. Det bliver sikkert lige efter jul, siger Rebecca Molders om trioen fra København.

Det ligger fast, at Hellig Kors Kloster ude på heden ved Dejbjerg skal være et centralt omdrejningspunkt i dramaet, der får tre skuespillere af internationalt format i hovedrollerne.

- Det er vigtigt at have logistikken for øje, så det bliver nemmest muligt at komme fra den ene lokation til den anden. Det er et puslespil, jeg har inde i hovedet, tilføjer filmkonsulenten i Danmarks geografisk største kommune.

400 kom til casting

Midt i ventetiden glæder Rebecca Molders sig over, at flere end 400 personer meldte sig til casting på "Kærlighedens regler" over tre weekender i april og maj i Ringkøbing Biograf:

- Det er positivt, at vi har så mange, der ønsker at deltage. Jeg håber, at de, der ikke kom med her, holder modet oppe, for der vil komme flere castinger på et senere tidspunkt. Måske man passer til et andet filmprojekt, og det giver noget erfaring at gå til casting, siger filmkonsulenten.

Ringkøbing-Skjern Kommune har et klart mål om at gøre sig attraktiv over for skabere af film og tv-serier, og for tiden arbejdes der da også på to krimi-serier, der skal udspille sig på kanten af Vesterhavet. Her vil der givetvis komme til at stå 2020 eller 2021 i kalenderen, inden der bliver sagt "klar til optagelse."

0/0
Erhverv

Nu er Michael Rømer autoriseret osteopat

Ringkøbing

Bjarke Hansen: Fjorden skal i spil!

Ringkøbing

Fjordløbet runder Ringkøbing K

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

Bil trillede om på hovedet

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10