Ringkøbing-Skjern

Optagelse af drama trækker ud - filmkonsulent er tålmodig

Filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, glæder sig til efteråret, hvor produktionsselskabet Meta Film rykker til Vestjylland for at optage spillefilmen 'Kærlighedens regler.' Arkivfoto: Morten Stricker
Oprindeligt var det planen, at filmdramaet 'Kærlighedens regler' skulle optages i Ringkøbing-Skjern Kommune i sensommeren 2018 - nu siger kalenderen efterår 2019, inden der bliver sagt klar til optagelse.

Ringkøbing-Skjern: Mens ejendomsmæglere ynder at udtale sig om 'beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', er filmfolk mere til 'tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed.'

Oprindeligt hed det sig, at filmdramaet 'Kærlighedens regler' skulle optages rundt om på lokationer i Ringkøbing-Skjern Kommune i sensommeren 2018. Tiden gik, og forventningsfuldt blev der vendt kalenderblade frem mod vinteren.

Der blev dog ikke tændt projektørlys i mørket. I stedet blev der spejdet mod det forår, der for tiden sender milde vinde ind over landet. Men nu lyder meldingen fra produktionsselskabet Meta Film, at optagelserne til 'Kærlighedens regler' starter i efteråret.

- De har ikke lagt en fast tidsplan endnu, siger kommunens filmkonsulent, Rebecca Molders.

For hende er tålmodig en dyd:

- Jeg tror helt klart, det er et vilkår, når man arbejder med film - at der er nogle meget lange tidshorisonter, tilføjer Rebecca Molders.

Som eksempel på hurdler på vejen peger hun på udfaldet af et politisk medieforlig og det at få stjerneskuespilleres kalendere til at falde i hak.

Jeg tror helt klart, det er et vilkår, når man arbejder med film - at der er nogle meget lange tidshorisonter

Rebecca Molders, filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune

På besøg i sensommeren

I mellemtiden glæder Rebecca Molders sig over, at der allerede er skabt et godt samarbejde med Meta Film, der forleden havde producer Jakob Høgel og caster Stefan Pellegrini med som deltagere på en tværfaglig workshop i Provstgaards Hus ved Skjern Å:

- De synes, det var en gave at kunne mødes med de lokale aktører. Det er tit noget, de kun kan drømme om, siger Rebecca Molders om workshop-forløbet, der fokuserede på Ringkøbing-Skjern Kommunes vision om at blive hjemsted for produktion af film og tv-serier.

Det er besluttet, at en stor del af scenerne til 'Kærlighedens regler' skal optages på Hellig Kors Kloster ved Dejbjerg. Derudover har instruktør, producer og fotograf flere gange været på rundtur i kommunen med den stedkendte filmkonsulent som guide for at finde flere, egnede lokationer:

- Forud for de egentlige optagelser skal der laves en forproduktion, og nogle af lokationerne skal gøres klar, så jeg forventer, at der kommer filmfolk herover på et tidspunkt efter sommerferien, siger Rebecca Molders.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce