Annonce
Ringkøbing-Skjern

Optagelse af drama trækker ud - filmkonsulent er tålmodig

Filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, Rebecca Molders, glæder sig til efteråret, hvor produktionsselskabet Meta Film rykker til Vestjylland for at optage spillefilmen 'Kærlighedens regler.' Arkivfoto: Morten Stricker
Oprindeligt var det planen, at filmdramaet 'Kærlighedens regler' skulle optages i Ringkøbing-Skjern Kommune i sensommeren 2018 - nu siger kalenderen efterår 2019, inden der bliver sagt klar til optagelse.

Ringkøbing-Skjern: Mens ejendomsmæglere ynder at udtale sig om 'beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', er filmfolk mere til 'tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed.'

Oprindeligt hed det sig, at filmdramaet 'Kærlighedens regler' skulle optages rundt om på lokationer i Ringkøbing-Skjern Kommune i sensommeren 2018. Tiden gik, og forventningsfuldt blev der vendt kalenderblade frem mod vinteren.

Der blev dog ikke tændt projektørlys i mørket. I stedet blev der spejdet mod det forår, der for tiden sender milde vinde ind over landet. Men nu lyder meldingen fra produktionsselskabet Meta Film, at optagelserne til 'Kærlighedens regler' starter i efteråret.

- De har ikke lagt en fast tidsplan endnu, siger kommunens filmkonsulent, Rebecca Molders.

For hende er tålmodig en dyd:

- Jeg tror helt klart, det er et vilkår, når man arbejder med film - at der er nogle meget lange tidshorisonter, tilføjer Rebecca Molders.

Som eksempel på hurdler på vejen peger hun på udfaldet af et politisk medieforlig og det at få stjerneskuespilleres kalendere til at falde i hak.

Annonce

Jeg tror helt klart, det er et vilkår, når man arbejder med film - at der er nogle meget lange tidshorisonter

Rebecca Molders, filmkonsulent, Ringkøbing-Skjern Kommune

På besøg i sensommeren

I mellemtiden glæder Rebecca Molders sig over, at der allerede er skabt et godt samarbejde med Meta Film, der forleden havde producer Jakob Høgel og caster Stefan Pellegrini med som deltagere på en tværfaglig workshop i Provstgaards Hus ved Skjern Å:

- De synes, det var en gave at kunne mødes med de lokale aktører. Det er tit noget, de kun kan drømme om, siger Rebecca Molders om workshop-forløbet, der fokuserede på Ringkøbing-Skjern Kommunes vision om at blive hjemsted for produktion af film og tv-serier.

Det er besluttet, at en stor del af scenerne til 'Kærlighedens regler' skal optages på Hellig Kors Kloster ved Dejbjerg. Derudover har instruktør, producer og fotograf flere gange været på rundtur i kommunen med den stedkendte filmkonsulent som guide for at finde flere, egnede lokationer:

- Forud for de egentlige optagelser skal der laves en forproduktion, og nogle af lokationerne skal gøres klar, så jeg forventer, at der kommer filmfolk herover på et tidspunkt efter sommerferien, siger Rebecca Molders.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce