Annonce
Biler

Opstrammer til Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star får nu en mere markant front, og modellen kan udstyres med full LED-forlygter. Foto: Mitsubishi
Den mindste model fra Mitsubishi får et facelift, som giver mulighed for full LED-forlygter og bedre sikkerhedsudstyr.

Der er langt mellem bestsellerne hos Mitsubishi, der dog for et par år siden fik en vis succes herhjemme med den kompakte Space Star. Siden har der været forholdsvis stille i dette hjørne af bilmarkedet for modellen, der placerer sig mellem mikro- og miniklassen.

Men nu får Spacestar med rødder tilbage til 2012 sit andet facelift, hvilket fortæller, at der ikke er en ny model lige om hjørnet. Mest markant er en ny bredere front med mulighed for full LED-forlygter, hvilket flere biler i miniklassen nu spiller ud med.

Annonce

Fodgængergenkendelse

Inden døre er der en opgraderet kabine, hvor man kan få syvtommer storskærm med Apple Carplay, mens der på sikkerhedsfronten er nødbremse med fodgængergenkendelse, vejbaneassistent og bakkamera. Motorbestykningerne omfatter stadig trecylindrede 1,0-liters motorer på 71 hk og 80 hk, hvor det udelukkende er den sidste, som p.t. findes herhjemme.

Den danske importør kan endnu ikke sige noget om udstyr eller priser for den faceliftede version.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce