x
Annonce
Rejser

Opskriften på potica

Tung, drøj og skamløst lækker med sin overflod af valnøddecreme. Potica med valnøddesnaps kan varmt anbefales. Foto: Peter Rasmussen

Dej:

600 gram mel

30 gram gær

0,2 liter mælk

140 gram sukker

140 gram smør

4 æg

Lidt revet citronskal

Fyld:

600 gram valnødder

0,3 liter fløde

250 gram sukker

En sjat rom

2-3 æggehvider.

Sådan:

Bland gær, en teskefuld sukker, en teskefuld mel og et par skefulde mælk og lad det hæve i 15 minutter.

Begynd imens på fyldet ved at hælde varm fløde og rom over valnødder og sukker og blend det godt. Pisk æggehviderne, til de er stive, og bland dem langsomt i nøddemassen.

Gør dejen færdig ved at blande resten af sukker og mel i massen. Rul dejen ud til en halvtyk pandekage og fordel nøddemassen på den og rul dem sammen. Læg dejpølsen i en form - en af dem med hul i midten og lad den hæve i en time.

Bag herefter på 180 grader i en time.

Når kagen er kølet ned, kan den pyntes med glasur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce