Annonce
Rejser

Opskriften på potica

Tung, drøj og skamløst lækker med sin overflod af valnøddecreme. Potica med valnøddesnaps kan varmt anbefales. Foto: Peter Rasmussen
Annonce

Dej:

600 gram mel

30 gram gær

0,2 liter mælk

140 gram sukker

140 gram smør

4 æg

Lidt revet citronskal

Fyld:

600 gram valnødder

0,3 liter fløde

250 gram sukker

En sjat rom

2-3 æggehvider.

Sådan:

Bland gær, en teskefuld sukker, en teskefuld mel og et par skefulde mælk og lad det hæve i 15 minutter.

Begynd imens på fyldet ved at hælde varm fløde og rom over valnødder og sukker og blend det godt. Pisk æggehviderne, til de er stive, og bland dem langsomt i nøddemassen.

Gør dejen færdig ved at blande resten af sukker og mel i massen. Rul dejen ud til en halvtyk pandekage og fordel nøddemassen på den og rul dem sammen. Læg dejpølsen i en form - en af dem med hul i midten og lad den hæve i en time.

Bag herefter på 180 grader i en time.

Når kagen er kølet ned, kan den pyntes med glasur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce