Annonce
Livsstil

Opskrift: Mortens pebermyntetrøfler

Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler
Chokoladetrøfler Cirka 40 styk

Ingredienser:

400 gram mørk chokolade – cirka 60 procent

1 dl fløde

1-2 ml pebermynteolie

Pynt – version 1:

Kokosmel

Hindbærstøv

Pynt – version 2:

Bismarkstokke

Annonce
Odense: Morten Chokolade laver julekonfekt til Eksklusiv. Foto: Robert Wengler

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen. Pas på, temperaturen ikke kommer over 45 grader.

Når chokoladen er smeltet, tilsættes fløden forsigtigt. Chokolademassen bliver hurtigt tyk. Herefter tilsættes pebermynteolien. Pas på med at hælde for meget i. Tilsæt lidt ad gangen. Der er risiko for, at chokoladen kommer til at smage af halspastiller, hvis der kommer for meget i. Arbejd med en dejskraber, til chokolademassen er ensartet, og pebermynteolien er arbejdet godt ind i massen.

Tril små kugler af chokolademassen. De skal være lidt større end en hasselnød med skal.

Mens chokoladekuglerne stadig er en smule klistrede fra hændernes varme, rulles de i pynten – halvt af hvert.

Fremgangsmåde for pynt – version 1:

Bland 2 dl kokosmel med en spsk. hindbærstøv. Læg chokoladetrøflerne i den lyserøde kokosblanding et par stykker ad gangen og tril dem rundt.

Fremgangsmåde for pynt – version 2:

Kom tre-fire Bismarkstokke i en pose og knus dem til mindre stykker med en kagerulle. Kom bolchestykkerne i en skål og tril chokoladetrøflerne i dem.

Opbevares i en lufttæt beholder. Lad ikke chokoladetrøflerne ligge for tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce