Annonce
Ringkøbing Håndbold

Oprykning til ligaen - Ringkøbing Håndbold er for alvor en kandidat nu

Masser at juble over på Ringkøbing Håndbolds bænk. Ringkøbing vandt topopgøret mod Vendsyssel suverænt med 30-18. Foto: Mads Dalegaard
Ringkøbing Håndbold fører 1. division damer. På hjemmebane leverede Ringkøbing en pragtpræstation i topkampen mod hidtil ubesejrede Vendsyssel, der intet kunne stille op. Ringkøbing vandt 30-18 efter 16-6 ved pausen.

Ringkøbing: 6-0 efter godt syv minutters spil.

Det tog ikke lang tid for Ringkøbing Håndbold at give Vendsyssel en mental lussing af format, da de to hold mødtes i topkamp søndag eftermiddag i Green Sports Arena.

En lussing Vendsyssel aldrig kom sig over. For Ringkøbing kørte ganske enkelt nordjyderne over i første halvleg med føring på 11-3 og 16-6 ved pausen.

Ti måls forskel. Nærmest uhørt i så vigtig en kamp for begge hold.

Men ti mål var ikke for meget.

Defensivt kunne man ikke sætte en finger på hjemmeholdets indsats. Masser af parader, kontante tacklinger, bolderobringer. Det hele fungerede.

Og bedst af alt - Mateja Serafimova i målet. 14 redninger på 20 forsøg inden for målrammen inklusiv to redninger på straffekast. En redningsprocent på uhørte 70.

Så Ringkøbing fik alle de muligheder for at løbe kontra, som de kunne ønske sig. Og de løb kontra. Mange gange. Ni gange scorede Ringkøbing i første eller anden bølge, hvor de holdt et godt pres. Og der var chancer til meget mere. Hele seks kontramuligheder blev ikke udnyttet.

- Føringen på 6-0 var nærmest altafgørende. De blev blæst baglæns. Jeg tror, det har haft betydning, at Vendsyssel ikke har mødt et af de bedre hold i seks uger. Da de pludselig mødte et hold med kvalitet, så blev de ramt. De skændtes indbyrdes, træneren var gal. De var virkelig sendt til tælling, sagde Ringkøbings træner Jesper Holmris.

Efter den flotte første halvleg faldt niveauet - naturligt nok - efter pausen.

- Det blev meget med at bytte mål. Lidt for meget efter min smag. Vi slækkede lidt i forsvaret. Vi tog heller ikke de muligheder, der lå i kontrafasen. Der var vi ikke helt effektive nok. Så selv om vi vandt 30-18, så havde jeg gerne vundet større. Det havde vi muligheder for, fortalte Jesper Holmris.

Det var ikke sådan, at Ringkøbing på nogen måde vaklede. Vendsyssel var aldrig tættere på end otte mål. De var endda bagud med 13 flere gange. Gæsterne forsøgte sig med dobbelt mandsopdækning, de forsøgte med syv mod seks i angrebet, men reelle modtræk var der aldrig tale om. Ringkøbing bar bare klart bedst.

Og det var på en dag, hvor alle bød ind. Alberte Simonsen var farlig på venstre fløj, Sanne Beck Hansen var strålende på højre fløj efter pausen som afløser for Marie-Louise Sundgaard, som havde spillet en fin første halvleg, Michelle Brandstrup lagde et godt tryk hele tiden, Camilla Fangel var skarp på stregen. Det var fint hele vejen igennem.

- Nu er alt åbent. Vi ligger side om side med Vendsyssel på førstepladsen. Og den klare sejr er nærmest et point værd, hvis det i sidste ende skulle vise sig, vi slutter med lige mange point. Men der kan ske meget efter nytår. Intet er afgjort, sagde Jesper Holmris.

Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl var lettet.

- Sejr på 12 mål. Det er vildt. Og det var en fed oplevelse. Masser af stemning og mange tilskuere. Det var den bedst tænkelige måde at gå til julepause på, sagde Lars Buhl.

Annonce
Camilla Fangel havde god grund til at juble. Stregspilleren leverede en meget flot kamp både defensivt og offensivt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce