Annonce
Ringkøbing Håndbold

Oprykning til ligaen - Ringkøbing Håndbold er for alvor en kandidat nu

Masser at juble over på Ringkøbing Håndbolds bænk. Ringkøbing vandt topopgøret mod Vendsyssel suverænt med 30-18. Foto: Mads Dalegaard
Ringkøbing Håndbold fører 1. division damer. På hjemmebane leverede Ringkøbing en pragtpræstation i topkampen mod hidtil ubesejrede Vendsyssel, der intet kunne stille op. Ringkøbing vandt 30-18 efter 16-6 ved pausen.
Annonce

Ringkøbing: 6-0 efter godt syv minutters spil.

Det tog ikke lang tid for Ringkøbing Håndbold at give Vendsyssel en mental lussing af format, da de to hold mødtes i topkamp søndag eftermiddag i Green Sports Arena.

En lussing Vendsyssel aldrig kom sig over. For Ringkøbing kørte ganske enkelt nordjyderne over i første halvleg med føring på 11-3 og 16-6 ved pausen.

Ti måls forskel. Nærmest uhørt i så vigtig en kamp for begge hold.

Men ti mål var ikke for meget.

Defensivt kunne man ikke sætte en finger på hjemmeholdets indsats. Masser af parader, kontante tacklinger, bolderobringer. Det hele fungerede.

Og bedst af alt - Mateja Serafimova i målet. 14 redninger på 20 forsøg inden for målrammen inklusiv to redninger på straffekast. En redningsprocent på uhørte 70.

Så Ringkøbing fik alle de muligheder for at løbe kontra, som de kunne ønske sig. Og de løb kontra. Mange gange. Ni gange scorede Ringkøbing i første eller anden bølge, hvor de holdt et godt pres. Og der var chancer til meget mere. Hele seks kontramuligheder blev ikke udnyttet.

- Føringen på 6-0 var nærmest altafgørende. De blev blæst baglæns. Jeg tror, det har haft betydning, at Vendsyssel ikke har mødt et af de bedre hold i seks uger. Da de pludselig mødte et hold med kvalitet, så blev de ramt. De skændtes indbyrdes, træneren var gal. De var virkelig sendt til tælling, sagde Ringkøbings træner Jesper Holmris.

Efter den flotte første halvleg faldt niveauet - naturligt nok - efter pausen.

- Det blev meget med at bytte mål. Lidt for meget efter min smag. Vi slækkede lidt i forsvaret. Vi tog heller ikke de muligheder, der lå i kontrafasen. Der var vi ikke helt effektive nok. Så selv om vi vandt 30-18, så havde jeg gerne vundet større. Det havde vi muligheder for, fortalte Jesper Holmris.

Det var ikke sådan, at Ringkøbing på nogen måde vaklede. Vendsyssel var aldrig tættere på end otte mål. De var endda bagud med 13 flere gange. Gæsterne forsøgte sig med dobbelt mandsopdækning, de forsøgte med syv mod seks i angrebet, men reelle modtræk var der aldrig tale om. Ringkøbing bar bare klart bedst.

Og det var på en dag, hvor alle bød ind. Alberte Simonsen var farlig på venstre fløj, Sanne Beck Hansen var strålende på højre fløj efter pausen som afløser for Marie-Louise Sundgaard, som havde spillet en fin første halvleg, Michelle Brandstrup lagde et godt tryk hele tiden, Camilla Fangel var skarp på stregen. Det var fint hele vejen igennem.

- Nu er alt åbent. Vi ligger side om side med Vendsyssel på førstepladsen. Og den klare sejr er nærmest et point værd, hvis det i sidste ende skulle vise sig, vi slutter med lige mange point. Men der kan ske meget efter nytår. Intet er afgjort, sagde Jesper Holmris.

Ringkøbing Håndbolds formand Lars Buhl var lettet.

- Sejr på 12 mål. Det er vildt. Og det var en fed oplevelse. Masser af stemning og mange tilskuere. Det var den bedst tænkelige måde at gå til julepause på, sagde Lars Buhl.

Camilla Fangel havde god grund til at juble. Stregspilleren leverede en meget flot kamp både defensivt og offensivt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce