Annonce
Håndbold

Oprykning er opgivet - nu skal der tænkes frem mod næste sæson

Louise Mølle scorede fire gange mod Silkeborg/Voel KFUM 2, men hun brændte også to straffekast, da Rækker Mølle Håndbold tabte 20-19. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Håndbolds damer har opgivet drømmen om at rykke op i denne sæson. Derfor skal resten af sæsonen bruges på at blive bedre på sigt.

Rækker Mølle: Rækker Mølle Håndbolds damer kommer ikke til at spille nogen rolle i kampen om oprykning til 1. division.

Det havde træner Michael Iversen og spillerne allerede erkendt inden fredagens hjemmekamp mod Silkeborg/Voel KFUM 2, og det blev kraftigt understreget med et helt unødvendigt nederlag på 20-19.

Karantæne til Else Jensen, sygdom hos Maja Bach, afbud og graviditet gjorde, at Rækker Mølle stillede ret så alternativt op mod Silkeborg/Voel. Og spillede alternativt. I slutfasen blev holdets normalt farligste spiller Mia Hansen nemlig holdt på bænken.

- Vi har valgt at kigge på den lange bane. Hvordan vi bliver bedre på sigt. Alle skal lære at tage ansvar. 90 procent af truppen er der også næste sæson, så det handler om at forbedre både holdet og den enkelte spiller, forklarede Michael Iversen.

Måske var det med de tanker i baghovedet, at spillerne gik på banen. De var i hvert fald slet ikke klar til kamp i det første kvarters tid, hvor gæsterne bragte sig foran 9-4. Angrebsmæssigt var det for stillestående og slet ikke direkte nok. I forsvaret dækkede venstresiden forfærdeligt op, og det straffede en virkelig god højre back fra Silkeborg/Voel med mange scoringer og fine oplæg.

Tingene blev bedre op mod pausen. Silkeborg/Voel sendte straffekast forbi mål, Mia Hansen kom i fart, og kontrafasen fungerede. Med Jette Kristensen i mål blev defensiven bedre, så ved pausen var hjemmeholdet kun bagud 11-10.

Fire minutter efter pausen var der udlignet til 12-12.

I de næste minutter skulle Rækker Mølle have slået til - men de blev slået langt tilbage.

En periode i overtal endte 0-0, fordi Natasja Maribo Hansen brændte straffekast og en god chance fra fløjen. Mia Hansen ramte stolpen, Louise Møller kiksede sit andet straffekast, og på 13 minutter kom Rækker Mølle bagud med 16-12.

Det lykkedes at skabe en smule spænding. Især det taktiske træk med at tage målvogter Heidi Hansen med i angrebet gav pote. Otte gange var Heidi Hansen med fremme, og det gav seks scoringer, hvor af Heidi Hansen scorede de to. Ganske fint. Godt et minut før tid blev der reduceret til 19-18, men Silkeborg/Voel scorede for let til 20-18, og så hjalp scoringen i sidste sekund af Louise Møller intet.

- Langt hen af vejen var det ok. Men jeg savnede godt nok noget offervilje det første kvarter. Spillerne gik ikke nok mod mål. Tingene blev bedre men aldrig helt godt nok. Sådan en kamp her må vi ikke tabe. Heller ikke selv om vi var svækkede, sagde Michael Iversen.

2. division damer

Rækker Mølle Håndbold-Silkeborg/Voel KFUM 2 19-20

Målscorere Rækker Mølle: Louise Møller 4, Mia Hansen 4, Natasja Maribo Hansen 3, Louise Tobiasen 3, Heidi Hansen 2, Line Gabs 1, Ninna Hedegaard 1 og Nina Lind Pedersen 1. Straffekast: Rækker Mølle 3 (0 mål), Silkeborg/Voel 2 (1 mål). Udvisninger: Rækker Mølle to, Silkeborg/Voel en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];