Annonce
Ringkøbing

Oprindeligt udbudt til 2,75 millioner kroner: To investorer har købt iscafé med god beliggenhed

Iscaféen med den gode beliggenhed for enden af Badevej i Søndervig har tidligere heddet Angelinas, men i dag står der Woodys på facaden. Bag den daglige drift står Pelle Jensen, der er særdeles glad for modtagelsen i yderste klitrække. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jens Bøndergaard og Anders Thygesen har købt iscafé på Badevej i Søndervig, hvor Pelle Jensen fra Silkeborg har fået godt gang i Woodys.
Annonce

Søndervig: - Det er mange penge, men for den rette er det ikke dyrt. Du får ikke meget for tre millioner kroner i første klitrække i Søndervig.

Sådan lød det i juli 2017 fra forretningsmanden Claus Kalhøj, der dengang støttede sig til en ejendomsmæglers typiske bud på de tre faktorer, der tæller mest ved en mulig hushandel: Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Den 65 kvadratmeter store iscafé for enden af Badevej i Søndervig blev derfor udbudt til 2.750.000 kroner.

Men som tiden gik, måtte Claus Kalhøj sande, at han havde gjort regning uden vært.


Det er mange penge, men for den rette er det ikke dyrt. Du får ikke meget for tre millioner kroner i første klitrække i Søndervig.

Claus Kalhøj, daværende ejer af Badevej 45


Først her godt tre år senere har Badevej 45 fået ny ejer i form af Ejendomsselskabet Hvide Sande, der er personificeret ved erhvervsmanden Jens Bøndergaard og Anders Thygesen. Han er tidligere direktør hos Esmark Feriehusudlejning, hvor Anders Thygesen i dag er formand for bestyrelsen.

Skødedatoen er angivet til 17. november 2020.

Annonce

'Det er en investering'

De nye ejere ønsker ikke at oplyse, hvad de har betalt for nøglerne til iscaféen på Badevej 45. Grundlæggende er der ingen interesse i at fortælle lidt om købet.

I en kortfattet mail til Dagbladet lader Anders Thygesen forstå, at 'hvis du vil vide noget om adressen, så er det Jens Bøndergaard, du skal have fat i.'

I en sms til Dagbladet gør Jens Bøndergaard det klart, at 'der er ikke noget i den handel' - og, at 'det er en investering.'

Anders Thygesen og Jens Bøndergaard ejer hver 50 procent af Ejendomsselskabet Hvide Sande ApS, der råder over i alt 20 ejendomme; primært i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Og måske Badevej 45 er en god investering. I hvert fald har prisen været jævnt nedadgående siden Claus Kalhøjs første udspil dengang i juli 2017.

Da han i sommeren 2018 skiftede ejendomsmægler fra EDC til Nybolig, blev prisen justeret med 25 procent, så den kom til at lyde på 2,05 millioner kroner.

I oktober 2018 blev salgsprisen atter skåret til: 1.850.000 kroner.

Hos ejendomsmæglerfirmaet Nordicals fik prisen tidligere i år et beskedent nyk op ad til 1.875.000 kroner,  hvilket er 875.000 kroner lavere end det, der stod på 'Til salg'-skiltet i sommeren 2017.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til handlen fra Claus Kalhøj.

Annonce

Angelina gik konkurs

Da køberne angiveligt ikke stod i kø, valgte Claus Kalhøj i starten af 2019 at indgå en to-årig lejeaftale med Angelina Kosar, der dengang etablerede sig med iscaféen Angelinas i yderste klitrække.

Angelina Kosar kom udmærket fra land, men i slutningen af marts i år rakte pengene ikke længere til eventyret i Søndervig. Forretningskvinden fra Herning måtte indgive en konkursbegæring.

I dag er matriklen for enden af Badevej udlejet til Pelle Jensen fra Silkeborg. Han åbnede i oktober Woodys, og han er begejstret for at drive kaffebar på kanten af Vesterhavet.

Umiddelbart er Pelle Jensen også godt tilpas med det nye ejerskab i nummer 45, hvor skødet nu er i hænderne på Jens Bøndergaard og Anders Thygesen.

- Jeg tror, det får en positiv betydning for mig. De har været ude at besøge os - de er søde og optaget af, at der sker noget godt lokalt, og det kan kun være positivt for mig som lejer.

- De er søde og optaget af, at der sker noget godt lokalt, og det kan kun være positivt for mig som lejer, siger manden bag Woodys på Badevej 45 i Søndervig, Pelle Jensen, der nu bor til leje hos Ejendomsselskabet Hvide Sande, hvor ejerskabet er delt mellem Jens Bøndergaard og Anders Thygesen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Pelle Jensen glæder sig over de nye ejeres tilgang til iscaféen:

- De synes, det er fedt, det, vi har skabt. De synes, det ser godt ud. De er ikke ligeglade med hvem, der bor her.

Manden bag Woodys kan også godt lide Anders Thygesens og Jens Bøndergaards tilgang med lige at få planet noget nyt marehalm på en skråning ved iscaféen:

- Jeg ved godt, at det er peanuts. Men der er mere i det for dem end en månedlig husleje, siger Pelle Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Udviklingshæmmet borger er coronasmittet – 46 nære kontakter på bosted og dagtilbud skal nu testes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus: Som studerende er jeg glad for at have ruten som bindeled mellem mit studieliv og mit barndomsområde

Vestjylland

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce