Annonce
Leder

Oprør fra havefolket: Rør blot ikke ved min genbrugsplads ...

Selv før coronaen var det sjældent, jeg ligefrem krammede medarbejderne på genbrugspladserne. Jeg nøjedes som regel med at snakke pænt med dem

Skolelukningerne er blevet modtaget med nogenlunde oprejst pande af de fleste forældre og børn. Forbuddet mod at besøge plejehjem har mange pårørende og flere musikanter driblet elegant udenom ved at aflægge udendørs besøg. Låste døre i Lyngvig Fyr og museets andre afdelinger møder man med et skuldertræk og en beslutning om at komme på besøg en anden god gang, når verden igen begynder at ligne sig selv.

Men genbrugspladserne? Det er straks en helt anden snak. Oprør var tæt på at bryde ud i coronalandet, da affaldscontainerne - midt i et forår, hvor mange har fået ekstra god tid til havearbejdet - blev gjort til lukket land.

Kan de vrede reaktioner undre i en tid, hvor samfundet gør sig store anstrengelser for at hindre, at en alt for hurtig smittespredning lægger vores sundhedssystem ned? På den ene side ja. Husholdningsaffaldet bliver fjernet som normalt, så der er ingen overhængende fare for, at rotterne får overtaget. Og de færreste tager vel varig skade af at finde et hjørne af haven til oplagring af grene og andet haveaffald i en måneds tid.

På den anden side nej. Den kollektive accept af de mange begrænsninger i vores liv er i høj grad baseret på, at vi forstår fornuften i begrænsningerne. Vi er med på at undgå at bringe plejehjemmets ældre i fare. Vi anerkender, at en normal skolegang kan få smitten til at eksplodere. Vi kan se ideen i at holde afstand.

Det er straks sværere at se, hvorfor en genbrugsplads, hvor man uden problemer kan lukke folk ind i små hold, ikke kan være åben. Selv før coronaen var det sjældent, jeg ligefrem krammede medarbejderne på genbrugspladserne. Jeg nøjedes som regel med at snakke pænt med dem; ofte endda på mere end to meters afstand.

Nu har fornuften sejret, og de kommunale genbrugspladser i Ringkøbing-Skjern åbner igen tirsdag. Lad os så håbe på, at nogle ugers lukning ikke har gjort havefolkets desperation for at slippe af med blade, kviste, kvas og andet affald fra haven så stor, at oprøret bryder ud i lys lue på adgangsvejene til de forjættede containere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce