Ringkøbing

Opråb til minister efter plejehjemsbrand: Gamle brandalarmer koster liv

En 95-årig mand slap med en kort indlæggelse efter en brand i Åstedparken i Borris, hans steddatter frygter at gamle brandalarmer kan ende med at koste ældre livet. Arkivfoto

Familien til 95-årig mand, som for nylig blev fanget i en brand på sin stue i Åstedparken i Borris, vil have politikerne til at tage ansvar for dårlige og utidssvarende brandalarmer på plejehjem ved at ændre reglerne.

Borris: Hvor mange lig skal der på bordet, før der bliver sat en stopper for utidssvarende brandsikring på plejehjemmene?

Sådan spørger Anni Drøgemüller i et brev stilet til transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og formand for social- og sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune Lennart Qvist (løsgænger). Her opfordrer hun politikerne til at lave reglerne om, så de ældre trygt kan regne med brandalarmerne.

Reaktionen kommer efter at Anni Drøgemüllers 95-årige stedfar sidste weekend blev fanget i sin stue på Åastedparkens Plejecenter i Borris, da et tændt stearinlys satte ild til gulvet. Stuens termiske røgalarm gik aldrig i gang, og det kunne have kostet den ældre kørestolsbruger livet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har siden konstateret, at plejeboligens alarmsystem opfylder reglerne ved opførelsestidspunktet og er dermed er fuldt lovligt, men Anni Drøgemüller frygter, at det vil koste ældre mennesker livet af fastholde de gamle regler.

"Dette er bestemt noget, politikerne må tage op, for vi kan ikke være bekendt at vores ældre ikke er bedre sikret i deres hjem på plejehjem og ældrecentre, skriver hun blandt andet i brevet.

"Der skal åbenbart flere lig på bordet før der kan tages en beslutning," lyder kritikken.

Hun håber, at hendes henvendelse kan skubbe politikerne til at lave om på lovgivningen, så de ældre får tidssvarende brandalarmer og ikke regler fra det forrige århundrede.

0/0
Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

Ringkøbing

Damtoften har fået sin egen hjertestarter

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost