Annonce
Erhverv

Opråb redder økonomien for Fjelstervangs borgerejede købmandsbutik

Fjelstervang købmandsbutik har reddet sig ud af et større underskud. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Et truende underskud fik bestyrelsen hos Fjelstervang borgerejede købmandsbutik til at indkalde til krisemøde. Nu er bøtten vendt og underskuddet reduceret, lyder det fra direktøren
Annonce

Fjelstervang: Bøtten er vendt hos Fjelstervangs 10 år gamle borgerejede købmandsbutik.

- Det har gået godt hidtil, men der har været en nedgang i omsætningen, som vi så har fået vendt nu, siger Fjelstervang købmandsbutiks ulønnede direktør, Peder Christensen.

I perioden fra 1. juli 2018 til 1. marts 2019 kom den lokale købmandsbutik ud med et fald i omsætning på 200.000 kroner og et underskud på 46.000 kroner.

Under butikkens generalforsamling lød en del af formandens beretning, at økonomien i butikken, som drives af 25 frivillige og blot tre timelønnede medarbejdere, var så anstrengt, at butikken havde sin bankmand i røret hver uge, og på et tidspunkt valgte banken at tilbageholde betalingen for varer.

- Så vi holdt et krisemøde 27. marts og gjorde det klart, at det var nu eller aldrig. Vi kunne ikke blive ved med at have underskud, siger Peder Christensen.

På krisemødet blev lokalbefolkningen opfordret til at svinge dankort og portemonnæ noget oftere hos den lokale købmand. Men også nye tiltag fandt vej til butikken, herunder de velkendte ”ja tak”-tilbud, Open By Night og særlige konti, hvor byens børn kan handle på en forudbetalt konto i stedet for at medbringe kontanter.

Derfor er et truende underskud som følge af et omsætningstab på 200.000 kroner nedjusteret til et omsætningstab på 50.000 kroner. Det medfører et samlet indtægtstab for hele regnskabsåret på 70.000 kroner, lyder det fra Peder Christensen.

- Det er helt super. Det var lige det, vi ønskede os. Det er jeg meget tilfreds med, siger Peder Christensen og forklarer, at anden halvdel af regnskabsåret har været vigtig for både butikken, men også for selve byen.

- Vi bor 400 her, og det er meget vigtigt med en dagligvarebutik, for ellers ville husene falde i værdi. Det ville slå igennem på mange parametre, hvis vi ingen købmand havde. Det er kernen i byen, at vi har købmanden og skolen, siger han.

Derfor er forventningen, at man til næste regnskabsår kan præsentere et regnskab, der er fri for røde tal.

- Med den entutiasme, der er nu, tror vi helt sikkert på det, siger Peder Christensen.

Er det realistisk?

- Ja, det synes vi. Vi har potentiale til det. Folk skal bare købe mere her, så går det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Ung mand sendt i alkoholbehandling

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce