Annonce
Tarm

Oplev krondyrenes urbrøl på Lønborg Hede

Krondyrene kan opleves mange steder i Vestjylland. Et af de gode steder at opleve krondyrene er på arealerne ved Grærup Langsø. De kan ses fra vejen mellem Henne og Vejers øst for Grærup Langsø. PR foto

Lønborg: September er højsæson i krondyrenes parringstid.

I denne periode kan man få sig en stor naturoplevelse, når de store hanner udstøder deres urbrøl for at gøre sig til over for både de andre kronhjorte og for hinderne.

Nu inviterer Lønborg Hedelaug på en tur, hvor man kan være heldig netop at opleve dyrene i brunstperioden. Dyrene er meget følsomme overfor forstyrrelser og kan lugte og høre mennesker på lang afstand, men står man tilpas langt væk og godt i skjul, kan man være heldig at se hjortene. Brølene kan man nærmest ikke undgå at høre, for de er virkelig høje i morgengryet og i skumringen.

Torsdag 19. september klokken 18.30 kan man komme med Ole Pedersen på tur og forhåbentlig opleve de flotte dyr. Mødestedet er parkeringspladsen ved Bjerregårdsvej, og efter turen står den på en lille smagsprøve af krondyrkød, lokkes der med i pressemeddelelsen.

Husk varmt tøj og gummistøvler, lyder opfordringen. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce