Annonce
Kultur

Oplev kioskejer Mustafa og Orla Frøsnapper i cirkus: Juleshow samler karakterer fra populære børnebøger

Cirkusartist Sunniva Byvard spiller rollen som Cirkeline i ”Cirkus Jul”. PR-foto
Populære børnebogsfigurer folder sig ud i et cirkustelt, når juleshowet ”Cirkus Jul” får sin debut i København og senere Aarhus.

Ballerup uden for København og Tangkrogen i Aarhus lægger græsplæner til et stort cirkustelt fra 18. november til 20. december, når juleshowet ”Cirkus Jul” får sin debut. Til juleshowet optræder velkendte karakterer fra den danske børnelitteratur i samlet flok. Midt i manegen kan publikum blandt andet opleve Mustafa, der er kendt fra ”Mustafas kiosk” af Jakob Martin Strid, og ”Vitello”, som er skabt af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen. Men også Orla Frøsnapper og næsehornet Otto samt Cirkeline.

Arian Kashef spiller kioskejeren Mustafa i ”Cirkus Jul”, der er en ny familieoplevelse i et cirkustelt, og som kan opleves i Aarhus og København. PR-foto: Lauge Elkær

I en pressemeddelelse står der om juleshowet: ”Alle figurer er fra ikoniske universer, som adskillige generationer af danskere er vokset op med i højtlæsningen, og som ”Cirkus Jul” nu bringer videre til landets yngste generationer.”

Julestemning og cirkus

Allerede inden publikum begiver sig indenfor i teltet, vil de blive mødt af julerier. Uden for cirkusteltet vil der være en skov af juletræer og mulighed for et glas gløgg eller varm kakao, og på teltpladsen vil der også være børnebogsuniverser, hvor man kan genopfriske eller opdage børnebøgerne.

Plakat til ”Cirkus Jul”. PR-foto

Cirkus Jul

”Cirkus jul” er et juleshow, der finder sted for første gang fra 18. november til 20. december.

Juleshowet kombinerer kendte børnebogsuniverser med teater, sang og dans.

Det er Muskelsvindfonden (arrangør af Cirkus Summarum), der sammen med Aarhus Teater og Saxo står bag.

”Cirkus Jul” finder sted i et cirkustelt i København i Ballerup i ugerne 46 og 47 og i Aarhus ved Tangkrogen i ugerne 49, 50 og 51.

Billetterne koster mellem 175-345 kroner.

Læs mere på www.cirkusjul.dk.

Når forestillingen går i gang, kan man opleve skuespiller Arian Kashef i rollen som kioskejeren Mustafa. Han fik sit store gennembrud i DR-serien ”Når støvet har lagt sig”. Rollen som cirkusdirektøren Far Sol bliver spillet af Carsten Svendsen, der som musical- og teaterskuespiller har medvirket i en række store forestillinger som for eksempel ”The Book of Mormon”, og næste år medvirker han i Cirkusrevyen.

I rollen som Cirkeline ses Sunniva Byvard, der som cirkusartist byder ind med akrobatik. Skuespiller Michael Slebsager, der er kendt fra ”Broen 3” og ”Fjernsyn for Voksne” spiller Vitello, og skuespiller Carl-Christian Riestra er Orla Frøsnapper. Et hold af danseartister kommer til at udgøre næsehornet Otto. Dans og sang akkompagneres af den Reumerthædrede kapelmester Jeanett Albech.

Til at sætte børnebogsfigurer og artister i spil kommer iscenesætter Martin Lyngbo på banen. Ifølge pressemeddelelsen har han som teaterdirektør for Mungo Park i Allerød og senere Mungo Park Kolding været med til at udfordre forestillingen om, hvad et moderne teater kan. Sammen med Tomas Lagermand Lundme, der er dramatiker, forfatter, billedkunstner, skribent og debattør, har han skrevet ”Cirkus Jul”.

Det er arrangøren Muskelsvindfonden, der sammen med Aarhus Teater og Saxo står bag ”Cirkus Jul”. Forestillingen har premiere 18. november i København og kan opleves i Aarhus fra 9. december.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Videbæk For abonnenter

Overarbejde førte til 33 års erhvervseventyr: Nu er Peter Birkkjær klar til et generationsskifte

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce