Annonce
Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Administrerende direktør hos Jyden Bur, Jens Agergaard, fortsætter og har købt en aktiepost i det nye selskab. Foto: Johan Gadegaard
Nordjysk koncern har opkøbt et af egnens ældste virksomheder.

Bur: Det er et af områdets ældste virksomheder, som nu opgiver sin selvstændighed. Jyden Bur A/S, der blev grundlagt af Niels Andersen som en lille smedeforretning i Bur i 1923, er blevet opkøbt af den nordjyske koncern, Skjold A/S.

De to virksomheder har i flere årtier samarbejdet på flere projekter i landbrugssektoren, og administrerende direktør hos Skjold A/S Lasse Viegand Hansen ser det som et perfekt match, specielt inden for svinebranchen.

- Vi har ikke købt Jyden for at optimere, men for at øge forretningen på toplinjen. Jyden er kendt for højkvalitets-staldinventar og er utrolig stærk i Skandinavien. Skjold er kendt for udefodring og har mange datterselskaber i Fjernøsten. Sammen vil vi styrke vores position og kunne gå ud med totalløsninger på det globale marked, siger Lasse Viegand Hansen.

Samlet har de to selskaber mere end 200 års erfaring.

- Med denne sammenlægning af to stærke og dansk etablerede virksomheder, som begge har en lang historie i at udvikle innovativ teknologi og solide løsninger til landbruget, tager vi et skridt, som er helt logisk i en tid, hvor vores kunder efterspørger unikke koncepter baseret på at optimere landmandens investering og imødekomme fremtidens krav, udtaler Jyden Burs administrerende direktør Jens Agergaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Satser på at ansætte flere

Skjold A/S beskæftiger 480 medarbejder, og Jyden Bur A/S har 120 ansatte.

Der sker ingen ændringer i Jydens daglige ledelse og driftsorganisation som følge af overtagelsen, "men man vil igangsætte et arbejde på at udnytte de oplagte synergier", fremgår det af pressemeddelelsen.

Vil fusionen koste arbejdspladser i Vestjylland?

- Det, vi gør, skulle gerne give mere tryk på, så vi på sigt ansætter flere. Og både vores finans, administration og backup har været lidt på hælene efter, at vi i juni opkøbt Landmeco (en producent af fjerkræudstyr, red.), så vi har brug for alle ressourcer, siger Lasse Viegand Hansen.

I forbindelse med salget er de to aktionærer og kapitalfonden trådt ud af ejerkredsen. Til gengæld har Jens Agergaard overtaget en mindre aktiepost i det nye selskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjemturen blev stoppet af politiet

Annonce