Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Administrerende direktør hos Jyden Bur, Jens Agergaard, fortsætter og har købt en aktiepost i det nye selskab. Foto: Johan Gadegaard
Nordjysk koncern har opkøbt et af egnens ældste virksomheder.

Bur: Det er et af områdets ældste virksomheder, som nu opgiver sin selvstændighed. Jyden Bur A/S, der blev grundlagt af Niels Andersen som en lille smedeforretning i Bur i 1923, er blevet opkøbt af den nordjyske koncern, Skjold A/S.

De to virksomheder har i flere årtier samarbejdet på flere projekter i landbrugssektoren, og administrerende direktør hos Skjold A/S Lasse Viegand Hansen ser det som et perfekt match, specielt inden for svinebranchen.

- Vi har ikke købt Jyden for at optimere, men for at øge forretningen på toplinjen. Jyden er kendt for højkvalitets-staldinventar og er utrolig stærk i Skandinavien. Skjold er kendt for udefodring og har mange datterselskaber i Fjernøsten. Sammen vil vi styrke vores position og kunne gå ud med totalløsninger på det globale marked, siger Lasse Viegand Hansen.

Samlet har de to selskaber mere end 200 års erfaring.

- Med denne sammenlægning af to stærke og dansk etablerede virksomheder, som begge har en lang historie i at udvikle innovativ teknologi og solide løsninger til landbruget, tager vi et skridt, som er helt logisk i en tid, hvor vores kunder efterspørger unikke koncepter baseret på at optimere landmandens investering og imødekomme fremtidens krav, udtaler Jyden Burs administrerende direktør Jens Agergaard i en pressemeddelelse.

Satser på at ansætte flere

Skjold A/S beskæftiger 480 medarbejder, og Jyden Bur A/S har 120 ansatte.

Der sker ingen ændringer i Jydens daglige ledelse og driftsorganisation som følge af overtagelsen, "men man vil igangsætte et arbejde på at udnytte de oplagte synergier", fremgår det af pressemeddelelsen.

Vil fusionen koste arbejdspladser i Vestjylland?

- Det, vi gør, skulle gerne give mere tryk på, så vi på sigt ansætter flere. Og både vores finans, administration og backup har været lidt på hælene efter, at vi i juni opkøbt Landmeco (en producent af fjerkræudstyr, red.), så vi har brug for alle ressourcer, siger Lasse Viegand Hansen.

I forbindelse med salget er de to aktionærer og kapitalfonden trådt ud af ejerkredsen. Til gengæld har Jens Agergaard overtaget en mindre aktiepost i det nye selskab.

0/0
Vestjylland

Nu slukker fjernsynene i Ulfborg: Henry stopper efter 29 år

Vestjylland

Stram Kurs snart klar med kandidat i Vestjylland

Erhverv

Vestjysk Bank har fået bedre styr på nedskrivningerne

Tophistorier

112

Maskiner for 1,6 millioner kroner stjålet

Vestjylland

Hvorfor spørges soldaten som det første altid om, hvor mange han har skudt?