Vestjylland

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Administrerende direktør hos Jyden Bur, Jens Agergaard, fortsætter og har købt en aktiepost i det nye selskab. Foto: Johan Gadegaard
Nordjysk koncern har opkøbt et af egnens ældste virksomheder.

Bur: Det er et af områdets ældste virksomheder, som nu opgiver sin selvstændighed. Jyden Bur A/S, der blev grundlagt af Niels Andersen som en lille smedeforretning i Bur i 1923, er blevet opkøbt af den nordjyske koncern, Skjold A/S.

De to virksomheder har i flere årtier samarbejdet på flere projekter i landbrugssektoren, og administrerende direktør hos Skjold A/S Lasse Viegand Hansen ser det som et perfekt match, specielt inden for svinebranchen.

- Vi har ikke købt Jyden for at optimere, men for at øge forretningen på toplinjen. Jyden er kendt for højkvalitets-staldinventar og er utrolig stærk i Skandinavien. Skjold er kendt for udefodring og har mange datterselskaber i Fjernøsten. Sammen vil vi styrke vores position og kunne gå ud med totalløsninger på det globale marked, siger Lasse Viegand Hansen.

Samlet har de to selskaber mere end 200 års erfaring.

- Med denne sammenlægning af to stærke og dansk etablerede virksomheder, som begge har en lang historie i at udvikle innovativ teknologi og solide løsninger til landbruget, tager vi et skridt, som er helt logisk i en tid, hvor vores kunder efterspørger unikke koncepter baseret på at optimere landmandens investering og imødekomme fremtidens krav, udtaler Jyden Burs administrerende direktør Jens Agergaard i en pressemeddelelse.

Satser på at ansætte flere

Skjold A/S beskæftiger 480 medarbejder, og Jyden Bur A/S har 120 ansatte.

Der sker ingen ændringer i Jydens daglige ledelse og driftsorganisation som følge af overtagelsen, "men man vil igangsætte et arbejde på at udnytte de oplagte synergier", fremgår det af pressemeddelelsen.

Vil fusionen koste arbejdspladser i Vestjylland?

- Det, vi gør, skulle gerne give mere tryk på, så vi på sigt ansætter flere. Og både vores finans, administration og backup har været lidt på hælene efter, at vi i juni opkøbt Landmeco (en producent af fjerkræudstyr, red.), så vi har brug for alle ressourcer, siger Lasse Viegand Hansen.

I forbindelse med salget er de to aktionærer og kapitalfonden trådt ud af ejerkredsen. Til gengæld har Jens Agergaard overtaget en mindre aktiepost i det nye selskab.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce