Annonce
Tarm

Operation udskudt på grund af corona: Erik skulle have haft en ny hofte i dag

- Jeg ser på det, når jeg er frisk og ovenpå igen. Hvis der er brug for mig, kan det da godt være, at jeg tager en tur, siger Erik Bundgaard, der gennem de seneste 15 år har nydt godt af et job som chaufførafløser hos Tarm-firmaet Autoudlejning, som blandt andet tilbyder pakketransport. Foto: Holger Bundgaard
75-årige Erik Bundgaard fra Tarm havde fået en operation stillet i udsigt mandag 30. marts, men så kom der en coronakrise på tværs. Nu håber han, at højre hofte kan blive skiftet ud i juli eller august.

Tarm: Erik Bundgaard havde set frem til denne dato: 30. marts 2020 var dagen, hvor han skulle have sin højre hofte skiftet ud.

Men så kom der en coronakrise på tværs, og fra landets sygehuse blev det straks meldt ud, at stribevis af planlagte operationer ville blive udskudt på ubestemt tid.

- Det kom ikke bag på os. Vi regnede med, at det var sådan, det ville gå. Jeg har fået at vide, at jeg ikke hører fra dem igen før omkring 1. juli. Det er lang tid at gå, siger den 75-årige pensionist fra Tarm.

Erik Bundgaard begyndte at registrere smerter i hoften i efteråret, og efter undersøgelse hos egen læge blev han i første omgang henvist til en fysioterapeut, der dog ikke kun rette alverden op på patientens problem.

I starten af december var Erik Bundgaard derfor en tur på Regionshospitalet Silkeborg, hvor der blev konstateret bruskskader, og han blev indstillet til hofteoperation på samme sygehus: 30. marts 2020 klokken 9:30, stod der i brevet.

Annonce

Situationen er, som den er. Alle ressourcer er booket op med corona. Dér bruger de alle folk på sygehusene. Det kan man jo se i fjernsynet.

Erik Bundgaard, pensionist, Tarm

På tur til Tjekkiet

Gennem sit lange liv har Erik Bundgaard blandt andet været landmand, haft job på en maskinstation og kørt med entreprenørmaskiner.

Siden, han som 60-årig fik på efterløn, har han haft en god tjans som chaufførafløser hos Tarm-firmaet Autoudlejning i Nygade, hvor Erik Bundgaard har været beskæftiget med pakketransport i ind- og udland:

- Jeg har nydt hver eneste kilometer, siger den rutinerede chauffør, der eksempelvis har hentet pakker hos Velux i Skjern for så at levere varen til koncernens fabrik i Tjekkiet.

Men for tiden kører Erik Bundgaard ingen steder. Jo, på sin cykel, som han fint kan holde til, men ellers ikke.

Om sine smerter i højre hofte siger han:

- Jeg kan mærke det hele tiden. Jeg går og æder smertestillende piller, og det er jo ikke optimalt, men det er jeg nødt til for at komme om ved det.

Erik Bundgaard gør brug af lægemidler som Ibuprofen, Pinemol og Tramadol:

- Det tager noget af smerterne. Men ikke det hele.

Humoren er intakt

Trods det, at interviewet med Erik Bundgaard foregår over telefonen, er det tydeligt at fornemme, at han har glimt i øjet. Trods alt.

- Vi er nødt til at bevare humoren. Det er vi sådan set gode til i vores familie, siger Erik, der nyder godt af at have fru Birte ved sin side i hjemmet på Egvadvej lidt syd for Tarm.

Også Erik Bundgaards bror, Holger i Ringkøbing, har på egen krop mærket konsekvenser af den krise, samfundet befinder sig i: 'Der kan man bare se,' konstaterede han - ifølge Erik - da han fik besked om, at en planlagt øjenoperation på sygehuset i Skejby er udskudt.

Erik Bundgaard har fuld forståelse for, at 'de ikke kan tage sådan én som mig ind':

- Situationen er, som den er. Alle ressourcer er booket op med corona. Dér bruger de alle folk på sygehusene. Det kan man jo se i fjernsynet, siger han.

Med en krykke som hjælpemiddel er det muligt for 75-årige Erik Bundgaard at komme lidt omkring - her med Egvad Kirke i baggrunden. Foto: Holger Bundgaard

Forrest i køen

Erik Bundgaard håber, at kurverne, der viser antallet af smittede og døde som følge af corona i Danmark, inden længe flader ud; og at han dermed hører godt nyt fra Regionshospitalet Silkeborg i starten af juli.

Når den tid kommer, tager den 75-årige vestjyde det som en selvfølge, at han så står forrest i køen til sin længeventede udskiftning af højre hofte:

- Jeg håber, at operationen bliver i juli eller august. Helst juli, siger Erik Bundgaard.

Han har - med egne ord - haft en rigtig god pensionisttilværelse som løst tilknyttet chauffør hos Autoudlejning. Og hvem ved, måske han igen finder det rette gear på den anden side af sin operation:

- Jeg ser på det, når jeg er frisk og ovenpå igen. Hvis der er brug for mig, kan det da godt være, at jeg tager en tur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce