Annonce
Tarm

Opbakningen bliver større og større: 1000 små slag for 'Stationen' i Tarm

Finn Kristensen var en af de frivillige, der brugte 3-4 timer lørdag formiddag på at banke puds ned på "Stationen" i Tarm. Hvis et firma skulle have løst opgaven ville det have kostet 100.000 kroner, og det er penge som arbejdsgruppen ikke har. Foto: Mads Dalegaard

Lørdag var der arbejdsdag på "Stationen" i Tarm. Der blev pillet puds ned til den store guldmedalje.

Annonce

Tarm: Rom blev ikke bygget på en dag. Men Rom blev bygget. Og du kan tage toget fra Tarm og køre sydpå til den skønne stad.

Går du ind i den gamle station, inden du tager toget, vil det dog være en rigtig god ide at tage støvtæt tøj på.

Der arbejdes nemlig på højtryk for at gøre den flotte bygning klar til at tage endnu en tørn for menneskene i Tarm og Omegn.

Og når man kigger ind i øjnene på de godt støvede ansigter på de frivillige en arbejdslørdag på Stationsvej i Tarm, så ved man, at "Stationen" også bliver flot igen.

- Vi er gået lidt væk fra FDB Furniture Station, fordi FDB og Realdania har sagt nej til at støtte den specifikke ide. I daglig tale vil stedet nok også "bare" blive kendt som "Stationen" præcist som Spillestedet Generator er "Generator" siger Mette Preddey, der er en af de frivillige i arbejdsgruppen fra Tarm Udviklingsforum, der har købt den gamle stationsbygning med tilhørende lade, der havde fået lov til at stå og forfalde i alt for lang tid.

- Det er tredje lørdag vi er i sving. Vi var seks den første gang, 11-12 stykker anden gang, og i dag er der 20-25 stykker med børn, så opbakningen bliver bare større og større. Folk i Tarm har lige skullet vænne sig til, at der skal kæmpes, og at vi selv skal på banen, siger Mette Preddey.

Der er én sætning, der går igen, når man taler med de frivillige. Nemlig "Det er synd, at de flotte bygninger bare skal stå og forfalde."

Det er også det første Finn Kristensen, der til daglig arbejder som reparatør på en maskinfabrik, siger, og så tilføjer han.

- Der er masser at lave, men det er også sjovt at være så mange sammen om opgaven, og til sommer, når det bliver varmere, bliver det nemmere at få flere til at møde op, siger Finn Kristensen.

To, af dem, der svinger værktøjet og er med til at slå de 1000 slag for "Stationen" denne lørdag, er naboerne Oskar Osmundsen og Nicolai Tværvang.

- Det er et rigtig godt initiativ og en meget flot bygning. Når vi så tilmed kan fremvise noget som FDB-møbler, som vi selv har været med til at fremstille her i byen, så synes jeg, at det er værd at bruge nogle timer på, siger Oskar Osmundsen.

- Ja, og så er det fint, at hjælpen kan klares med tre timer en lørdag i ny og næ. Så er det rigtigt fint, siger Nicolai Tværvang.

Hvis du har lyst til at give en hånd med, så se mere her furniturestation.dk/blog/.

Arbejdsgruppen bag det, der oprindeligt blev kendt som FDB Furniture Station, ville oprindeligt skabe en cocktail af både fortid, nutid og fremtid: Den historiske fortælling om FDB-møbelfremstillingen i Tarm, udstilling af tegninger, fotos, prototyper, udtalelser fra ansatte, gamle FDB-møbler såvel som ny-produktioner med mulighed for afholdelse af events som fx speak-ups, samtalesaloner, workshops og udstillinger med bl.a. fremtidens arkitekter og møbeldesignere.Efter at FDB og Realdania har sagt nej til at støtte det specifikke FDB-projekt, går tankerne mere i retning af at skabe et aktivitetshus med en masse sociale arrangementer for indbyggerne i Tarm og omegn.

FDB-Møblerne vil stadig komme til at spille en rolle, men den vil blive mindre end oprindeligt tænkt.

I øjeblikket søges der økonomisk hjælp fra mange forskellige fonde. Tarm Udviklingsforum har købt stationen, kommunen har givet 250.000 kroner fra vækstmidlerne, og Lokalrådet har givet 38.000 kroner fra Byforamidlerne til nye indgangspartier.

Rasmus Kristensen på 11 år giver også gerne en hånd med på "Stationen". Foto: Mads Dalegaard
Mette Preddey og Janni Juhler er med i arbejdsgruppen. De er begejstret for at der bare kommer flere og flere med til arbejdet. Foto: Mads Dalegaard
Nicolai Tværvang i gang med at slå puds ned. Foto: Mads Dalegaard
Den gamle station i Tarm med tilhørende lagerbygning ser fine ud på afstand. Men begge bygninger trænger kraftigt til en kærlig hånd. Håbet er, at få nolge fonde til at bevilge penge til projektet. Foto: Mads Dalegaard
Der skal ikke kun slås puds ned, der skal også bygges op i den gamle stationsbygning. Der mangeler alt lige fra el- og vand til toiletter og køkken, så projektet er ikke færdigt lige med det første. Foto: Mads Dalegaard
Den gamle lagerbygning set indefra. Det kan blive rigtig flot og funktionelt. men det kræver både penge og mandetimer i massevis. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce