Ringkøbing-Skjern

Opbakning til trafikplan ved Søndervig, men der skal mere til

Viceborgmester Søren Elbæk (S) er ikke alene om at opfordre til en langt mere omfattende trafikplan for strækningen Sønderivg-Hvide Sande. Det samme gør Iver Enevoldsen. Foto: Jørgen Kirk
Iver Enevoldsen (V) efterlyser en helhedsplan for trafikken mellem Ringkøbing og Hvide Sande. Det er ikke nok at trække en ekstra rundkørsel ned fra hylden, mener han.

Ringkøbing-Skjern: Det er slet ikke nok at bygge en omfartsvej ved Søndervig og et par rundkørsler, hvis de trafikale udfordringer mellem Ringkøbing og Søndervig skal løses.

Det mener Iver Enevoldsen (V), der på byrådsmødet tirsdag efterlyste en langsigtet plan for hele strækningen i stedet for kun at tage sig af trængselsproblemerne på Søndervig Landevej.

Dermed bakker han op om den socialdemokratiske viceborgmester Søren Elbæks asfalt-opråb i Dagbladet forleden.

Her opfordrede Elbæk sine kolleger til at tænke langt større, hvis de trafikale udfordringer på strækningen skal løses.

Iver Enevoldsen er sådan set godt tilfreds med den trafikplan, som nu bliver sat i gang, men ligesom Søren Elbæk mener han, at den mangler noget.

- Der er rigtig gode perspektiver for omfartsvejen ved Søndervig, som er vigtig for den tunge trafik til Hvide Sande Havn, sagde Enevoldsen.

Men han undrede sig samtidig over, at der udover en rundkørsel til Søndervig Feriepark pludselig også dukkede en rundkørsel ved Kloster op som supplement til trafikplanen.

- Det virker som om, man trækker en sag ned fra hylden. Men hvorfor ikke se på helheden frem for et enkelt element. Jeg synes, det er vigtigt at se på den Cowi-rapport, som er lavet for nogle år siden. Den peger på, at der er brug for overhalingsbaner på strækningen, sagde han.

Teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S) forsvarede dog sin plan.

- Vi kan ikke gennemføre det hele i et hug, konstaterede han.

Og fik opbakning fra borgmester Hans Østergaard (V).

- Vi er nødt til at tage det i bidder, sagde han.

Et enigt byråd bakker op om trafikplanen og frigiver nu 600.000 kroner til at få lavet detaljeplaner og udarbejdelse af budget for ændringerne ved Søndervig med omfartsvej, rundkørsel ved den kommende feriepark og ensretning af Lodbergsvej.

Samtidig skal det undersøges, om det kan lade sig gøre at få en rundkørsel ved Kloster med i planen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce