Annonce
Videbæk

Op og ned med Anne Marie

Spjald: Seniorklubben i Spjald havde onsdag eftermiddag besøg af Anne Marie Hessellund Beanland, der fortalte om sit liv.

Hendes familie rejste rundt i landet med faderens tivoli, og børnene gik i skole rundt i de forskellige byer, som tivoliet gæstede.

Privat boede de i den mondæne Villa Hans Broge i Aarhus. Ungdomsårene blev brugt som au pair i blandt andet England. Efter 2 år gik turen til Tyskland, og senere USA.

Hjemme igen arbejdede hun som skolefotograf, og senere 12 år i søværnet. Ved morens død arvede hun og søsteren hver en større formue, og hun virkeliggjorde sin store drøm om at være kroejer.

Det gik godt de første måneder, men en ny motorvej var med til at flytte trafikanterne, og dermed også de besøgende.

Kroen blev solgt med stort tab lige inden tvangsauktion. Men trods op og især nedture har hun bevaret sit livsmod og glæde ved livet. Næste arrangement er onsdag 18. september, hvor der er tur til Retro- og VW-museet i Ulfborg.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce