Annonce
Debat

Op med humøret, Niels: Netto-sagen har jo flertal i byrådet

Annonce

Læserbrev: I Dagbladet 25. november udvikler Niels Rasmussen fra SF en teori om, at borgmesteren og jeg skulle have udtænkt en snedig manipulerende plan for at bremse plansagen om etablering af Netto i Nyhavn i Søndervig.

Sagen er knap så politisk strategisk, som Niels øjensynligt kunne tænke sig. Egentlig tror jeg, borgerne er mere optaget af andre forhold, men for fuldstændighedens skyld skal jeg gerne redegøre for sagens rette sammenhæng.

Det er velkendt at et stort flertal i byrådet er tilhænger af, at Ringkøbing-Skjern Kommune skal gennemføre en planlægningsproces som vores egen forvaltning, to advokater og mange andre har vurderet er ulovlig - fordi det er en planlægningsproces, der bevidst forsøger at omgå planloven. Det har jeg stemt imod. Det er min demokratiske ret. For det første, fordi jeg mener kommunen skal overholde lovgivningen og intentionerne i lovgivningen. For det andet, fordi jeg ikke mener, det er den korrekte placering af Netto i Søndervig. Et synspunkt, jeg deler med de eksisterende detailbutikker i byen.

Jeg mener, Netto skal have mulighed for at placere sig i Søndervig. Der er plads til den og der er mulighed for det. Niels lægger et synspunkt i min mund, når han påstår, at jeg ikke ønsker Netto i Søndervig. Jeg har aldrig sagt det. Jeg har aldrig ment det. Jeg har ingen begreb om, hvorfra Niels har fået den opfattelse.


At udvikle underholdende konspirationsteorier om sagen ligner Niels godt nok, men jeg forstår ikke hans mismod.


Jeg har orienteret mig juridisk, inden jeg tog stilling i denne sag forud for den behandling, den nu skulle have i Økonomiudvalget. Hvis jeg er af den opfattelse, at planprocessen er ulovlig, forbeholder jeg mig retten til at stemme imod planprocessen. Det har jeg gjort tidligere. Det gjorde jeg også i går. Det kommer jeg også til at gøre fremadrettet.

Omstændigheder ville så, at Kristian Bøgsted ikke deltog i økonomiudvalgets møde. Det var jeg ikke vidende om. De demokratiske vilkår er indrettet således, at hvis der er stemmelighed ved et forslag - falder det. I Bøgsteds fravær var der stemmelighed.

Herefter begærede Niels Rasmussen sagen i byrådet. Det er han i sin gode ret til - og så er den sag sådan set ikke længere.

Ringkøbing-Skjern Kommune er ved at igangsætte en planproces for et boligområde, vi ikke skal bruge - for så efterfølgende at lave en ny lokalplan der kan tillade etablering af en dagligvarebutik. Alle, der har viden om planprocesser, udtaler, at det er ulovligt.

Vi spilder tiden i Søndervig. Vi står og mangler 800 P-pladser til sommerens turister og en række faciliteter, der skal betjene turister og borgere. Det synes jeg, vi skulle komme i gang med - istedet for at manipulere med borgerne.

At udvikle underholdende konspirationsteorier om sagen ligner Niels godt nok, men jeg forstår ikke hans mismod. Op med humøret Niels! Glæd dig da over det flertal, sagen har fået i byrådet. Jeg ved ikke, om de fleste har ret - eller de bare er de fleste. Et flertal har stemt for denne planproces. Respekt for det. Jeg ønsker bare ikke at være en del af det flertal. Det er det demokrati, jeg respekterer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce