Annonce
Ringkøbing-Skjern

Op ad bakke for Rækker Mølle: Eliteklubber har udsigt til mindre kommunal støtte

Borgmester Hans Østergaard (V) mener ikke man kan forsvare at skære i bredden, uden at gøre det samme for eliteklubberne. Arkivfoto
Ringkøbing-Skjerns bedste håndboldhold og fodboldhold går på sommerferie med forventningen om, at de knap to millioner, de tilsammen har modtaget i kommunalt sponsorat, skrumper ind.

Ringkøbing-Skjern: Det bliver op ad bakke for Rækker Mølle Håndbold at få del i den kommunale elitestøtte.

Det fastslår borgmester Hans Østergaard (V), efter at klubben ekstraordinært har søgt om tilskud på 150.000 kroner til blandt andet at dække udgifterne til transport af klubbens to 2. divisionshold.

- Jeg har fuld forståelse for ønskerne fra Rækker Mølle og er ikke i tvivl om, at deres argumenter er gode. Der er ikke truffet en endelig beslutning endnu, men det bliver svært. Ikke mindst set i lyset af, at vi lige nu drøfter en nedsættelse af taksten, siger han.

Ringkøbing-Skjern Kommune har de senere år været rundhåndede overfor kommunens topklubber, der tilsammen modtager næsten to millioner kroner - halvdelen går til Skjern Håndbold.

Da kommunen står overfor en sparerunde på 300 millioner kroner over de kommende fire år, er de nuværende modtagere af den kommunale støtte netop stillet i udsigt, at taksterne bliver sat ned.

Det vil formentlig særligt kunne mærkes hos Ringkøbing Håndbold, som er rykket ned og derfor bliver berettiget til en del færre penge ifølge de nuværende retningslinjer.

Ifølge Hans Østergaard er der en god grund til skære i elitestøtten.

- Med baggrund i den aktuelle økonomiske situation kan vi ikke forsvare at skære i bredden og fastholde støtten til eliten. Derfor er der brug for en ny aftale, siger han.

Taksterne for næste sæsons elitestøtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal endeligt vedtages af erhvervs- og vækstudvalget, som holder sit næste møde 24. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce