Annonce
Skjern

Protesterne var forgæves: Omstridte testmøller rejser sig i Velling Mærsk

Stauning testmøller. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Stauning: Ribe Stift forsøgte at bruge sin vetoret for at forhindre to planlagte testmøller i Velling Mærsk, fordi de 200 meter høje møller ville være for dominerende.

Men forgæves.

Stauning testmøller. Foto: Johan Gadegaard

Heller ikke protester fra det nærliggende sommerhusområde i Stauning Vesterstrand fik politikerne til at ryste på hænderne. Hverken de lokale politikere eller daværende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) som for to år siden underkendte stiftets veto mod møllerne med den begrundelse, at landskabet omkring kirkerne i Velling og Gl. Sogn var vigtigt, men at testmøller var endnu vigtigere for udvikling af vindmølleindustrien.

Og nu er de på vej. De to omstridte testmøller tæt ved Stauning Lufthavn, som har været mange år undervejs, er nu ved at rejse sig i landskabet.

Møllerne kan få selskab af endnu en mølle. Ifølge projektudvikler Mads Villadsen er der med en statusændring af lufthavnen nemlig opstået en mulighed for at opstille en tredje mølle. Der vil dog først blive sendt en ansøgning, når økonomien i de to første møller bliver kendt.

Det er planen, at de to første møller skal snurre fra årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce