Annonce
Ringkøbing

Om lidt bli'r det stille på Esthers café: Jeg ved, at lukkedagen bliver hård

Fotografisk er den blå kaffekande i baggrunden gjort lidt sløret, og det afspejler på sin vis, at 58-årige Esther Haubjerg Jørgensen om få dage lukker sin Café Teske i Østergade i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Kvinden bag Café Teske i Ringkøbing, Esther Haubjerg Jørgensen, vil gerne tage en udenbys gæst med på en tur rundt om fjorden.
Annonce

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, som starter med en svømmetur i fjorden - og at nyde den fantastiske morgenstemning og de flotte rammer, der er med røde tage, spir, hav, himmel og sol.

Jeg tager på Café Teske, gør det hyggeligt for gæsterne og nyder nogle gode snakke med nye som gamle gæster. Min mand, Poul, tager også med og hjælper. Så kommer vores fire drenge med familier på caféen og får brunch, og jeg laver pandekager sammen med Frederikke og Kristoffer. Jeg når lige at sidde med lille Benjamin og nusse, inden der kommer frokostgæster.

Klokken 13.30 kan herlige Gitte og de andre klare caféen selv, så Poul henter mig, og vi tager ni runder i golf sammen med et hold venner.

Poul har hentet et fiskefad fra Fiskehuset, og vi tager autocamperen ud til Hvide Sande og mødes med to andre hold venner. Vi sidder det mest fantastiske sted og kigger på ind- og udsejling i det havblå vand. Vi nyder et glas Chablis og tager tilbage til Generator og hører 'Hymns from Nineveh' eller Jacob Haubjerg. Her træffer vi flere venner og nyder en kold øl.

Dagen slutter med et par sider i en mega god bog.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE fjorden rundt. Vi tager morgenkaffe med hjemmebag og andre gode sager ved molen i Hvide Sande og bader i det fantastiske vand. Så skal vi kigge ind i det skønne museum i Nymindegab, og senere vil jeg fortælle lidt om Skjern Enge.

Vi tager en drikkepause ved Lisbeth Kroghs heksehus i Muldbjerg og nyder Anders' flotte plæne. Et smut til Hoverdal for at se, om kantarellerne er klar, forbi 'Kvindelunden' i Hover by, hvor jeg vil fortælle om det store, frivillige arbejde, der er i et sogn ... måske lige sige hej til gamle venner og naboer. Over Ølstrup for at gøre stop ved søen. Aftensmaden er bestilt på Restaurant Stauning Havn.

Vi runder dagen af med at gå ned til fjorden og igennem midtbyen – jeg vil tale om, hvor fedt det er at bo her i området.


Det irriterer mig helt vildt, hvis folk omkring mig ikke overholder aftaler.

Esther Haubjerg Jørgensen


MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Skagen sidst i juni. På grund af corona har det jo ikke været muligt at komme i kirke, og da jeg ofte arbejder søndage, er det vanskeligt. Men er vi på ferie - eksempelvis i januar på rundtur i Spanien - er kirker dejlige at besøge; at se de store bygningsværker, mærke historiens vingesus og den intense stemning ved messerne.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... ja, det vil jeg kun gøre, hvis det absolut hører med til stemningen, for lydanlægget er sjældent godt. Men så skal det være Coldplay: 'Viva la Vida,' hvor alle synger med! Vi var til en eminent live-koncert med Coldplay i Herning, og den oplevelse vil jeg aldrig glemme.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG invitere mine børn, svigerbørn og børnebørn på en aktiv ferie, hvor vi skal svømme og spille tennis.

Vi har rejst så mange steder, så børnene skal tages med på råd. Men der skal være garanti for godt vejr.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE dronning Margrethe. Jeg vil selvfølgelig være nervøs for formerne, men hun er jo en fantastisk kvinde, så hun vil få mig til at slappe af.

Jeg har flere gange spillet dronning Margrethe i forskellige revyer, og jeg sendte faktisk en hilsen til hende på hendes fødselsdag. Jeg fik den fineste hilsen tilbage, så jeg synes, vi har lidt mere at tale om.

DET IRRITERER MIG HELT VILDT, hvis folk omkring mig ikke overholder aftaler; og ja, det lidt mere daglige: når Poul smider tøj på gulvet!!

MIN STÆRKE SIDE, NÅR JEG SELV SKAL SIGE DET, ER er at jeg er nysgerrig, grundig, analyserer og ser muligheder.

OG MIN SVAGE SIDE ER, at jeg kan finde på at have samme forventninger og krav til andre, som jeg stiller til mig selv, og så siger jeg ofte ja ...

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at være på Café Teske og nyde de sidste dage med mit fantastiske personale og vores herlige gæster.

Jeg ved, at lukkedagen bliver hård. Men vi har også udsigt til en koncert på Generator, og vi skal spise i madklub, så jeg vil samle kræfter.

Esther Haubjerg Jørgensen

ALDER: 58 år.

PROFESSION: Indehaver af Café Teske i Ringkøbing.

PRIVAT: Gift med Poul - ægteparret har fire sønner og tre børnebørn.

HJEMBY: Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce