Annonce
Sport

Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig: Retssag kan vente i maj

Phil Noble/Reuters
Retssagen mod Thorbjørn Olesen fortsætter 13. december. En eventuelt retssag bliver først i maj næste år.

Golfspilleren Thorbjørn Olesen erklærer sig fortsat ikke skyldig i tre forhold, han er tiltalt for. Det står klart efter en høring i Isleworth Crown Court i det vestlige London.

I retten kom det frem, at Olesen-lejren anerkender, at hændelser har fundet sted på en flyvetur fra USA til England, men han kan fortsat ikke erklære sig skyldig i tiltalepunkterne, lod Olesen-lejren forstå.

Næste retsmøde i sagen er 13. december, hvor golfstjernen igen skal møde op i Isleworth Crown Court. Frem mod december er der flere deadlines, der skal overholdes, for indlevering af materiale.

Olesens forsvarere forsøgte at sikre sig, at det ikke ville komme danskeren til skade, hvis han på et senere tidspunkt erklærer sig skyldig.

Det kunne dommeren Robin Johnson ikke garantere, da det ikke er sikkert, at det er ham, der skal være dommer under en eventuel retssag.

Olesens lejr fortalte ved en tidligere høring, at golfspilleren havde taget medicin forud for flyrejsen, og at der var taget prøver, der endnu ikke var færdiganalyseret.

I den kommende tid skal både anklagemyndigheden og Olesens forsvarere opsøge ekspertudsagn, der eventuelt kan inddrages i sagen.

Skulle forløbet munde ud i en decideret retssag, finder den sted i maj næste år.

Olesen blev anholdt i lufthavnen Heathrow 29. juli efter at have været om bord på et British Airways-fly fra Nashville i USA til London. Han blev afhørt og senere løsladt.

Tre dage senere blev han tiltalt for tre forskellige forhold. Han blev anklaget for "sexual assault om a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke.

Desuden blev han tiltalt for "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

Ved en høring i Uxbridge Magistrates' Court 21. august forklarede anklageren, at Olesen havde været fuld og blandt andet tisset på gulvet i flyet. Ifølge anklageren kyssede danskeren desuden en kvinde på hånden og halsen og rørte ved hendes ene bryst mod hendes vilje.

Olesen afgav ikke selv forklaring, men nægtede sig dengang skyldig i de tre forhold. Han forholdt sig ikke til skyldsspørgsmålet i onsdagens høring, men hans advokater lod forstå, at han fortsat ikke erklærer sig skyldig i anklagerne.

Han ankom 35 minutter før onsdagens høring, og som det var tilfældet i august, blev han mødt af en flok fotografer ude foran retsbygningen.

Inde i retssalen bekræftede Olesen, der var iført et mørkeblåt jakkesæt med rødt slips, sit navn fra sin plads bag glasruderne i lokalet.

Der kom ikke oplysninger frem om hændelserne på flyet, og Olesen skulle ikke selv afgive forklaring. Hverken Olesen eller advokat Paul Morris havde efterfølgende nogen kommentarer.

Olesen har ikke deltaget i en turnering siden WGC Invitational, der fandt sted umiddelbart før flyveturen fra Nashville til London.

Danskeren er begyndt at træne igen, men han er i øjeblikket suspenderet fra både European og PGA Tour. Begge har over for henholdsvis TV2 Sport og DR forklaret, at Olesen er udelukket, indtil retssagen er afsluttet.

29-årige Olesen kommer fra Sjælland, men bor i den engelske hovedstad. Han er i øjeblikket næstbedste dansker på verdensranglisten som nummer 69.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lille bil fik smadret forrude

Leder For abonnenter

Alle taler om vejret... og noget skal der gøres ved det

I nat vågnede denne lederskribent ved en kun alt for velkendt lyd … Lyden af regndråber mod vinduet. Endnu en nat med regn, endnu en smaskvåd morgen, hvor morgengymnastikken består i at springe uden om regnpytter på fortove og veje og prøve at undgå at blive oversprøjtet af de biler, der pløjer sig vej gennem kæmpestore vandpytter på kørebanen. Det forekommer, som om hele efteråret er druknet i regn; skimlede husmure, græsplæner, der er som våde svampe, smattede stier og veje, marker under vand, fugt i kældrene. Helt forkert er det ikke. Lige nu tyder meget på, at vi slår en våd rekord: Efteråret 2019 er tæt på at være det vådeste, vi nogensinde har oplevet. Nogle få millimeter mere, så er den der, rekorden. Og der skal såmænd heller ikke så mange flere millimeter til, før Danmarksrekorden for hele året er slået. Noget af en kontrast til den tørre og varme sommer sidste år! Noget tyder på, at dette vejrmønster er kommet for at blive. Om det er et udtryk for egentlige langsigtede, varige klimaforandringer, eller om det er udsving, der ligger inden for det normale, er svært at sige. Men at det stiller samfundet over for nogle udfordringer, kan enhver se med egne øjne. Kældrene og gaderne i byerne bliver oversvømmet, hvis ikke ledningsnettet fornys og kloak- og regnvand adskilles. Sommerhusområder kommer til at stå under vand, efterhånden som grundvandet stiger. Landmændene har svært ved at komme i marken, når de mere eller mindre står under vand. Byer skal sikres mod højvande og skybrud. Arbejdet har stået på længe. I Ringkøbing-Skjern Kommune er forsyningen i fuld gang med at kloakseparere de byområder, hvor det ikke er sket endnu, og snart begynder også kloakeringen af de sommerhusområder, der ikke er sluttet til kloaknettet. Digebyggeri for at sikre truede kyster står også på dagsordenen. Det er træls, det er dyrt for os alle sammen, men det er ikke til at komme uden om. Alle taler om vejret - og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. De dommedagsagtige billeder, vi alle har set de seneste dage fra Venedig, viser, hvad der er på spil.

Ringkøbing-Skjern

V-formand og manden bag baglandsoprøret: Jeg ved godt, hvad Løkke mente, da han sagde tak for alt - til de fleste

Annonce