Annonce
Ringkøbing

OK vil åbne vaskehaller i Lem, Spjald og Ulfborg

OK vil gerne placere både tankanlæg og vaskehal i forlængelse af Dagli'Brugsen i Lem, ligesom både Spjald og Ulfborg er på tegnebrættet. PR-foto
Vaskehallerne skyder så småt op flere steder i og omkring kommunen. OK er tæt på at kunne bygge i Spjald og Ulfborg, mens de nu for anden gang har ansøgt om at bygge ved brugsen i Lem. Tank- og vaskehalsplanerne i Lem vil dog kræve en ændring af lokalplanen, spår kommunal byplanarkitekt.
Annonce

Lem/Spjald/Ulfborg: OK oplever en kæmpe stigning i antallet af bilvaske, fortæller en projektleder i virksomheden. Derfor vil man også opleve, at der så småt vil komme flere vaskehaller rundt omkring i landet.

I øjeblikket har OK planer om at bygge fire nye vaskehaller i henholdsvis Lem, Ringkøbing, Spjald og Ulfborg, oplyser virksomheden, der har flere end 730 tankstationer i Danmark

Allerede til oktober åbner der både vaskehal og tankstation ved Fakta i Ringkøbing, mens Spjald og Ulfborg også forventes at få vaskehaller i den nærmeste fremtid.

- Vi kigger på at åbne vaskehaller i Ulfborg og ved SuperBrugsen i Spjald. Vi mangler faktisk kun byggetilladelsen, siger Olav Middelhede, der er projektleder i OK.

Disse smedeskulpturer står bag brugsen ved indkørslen til Lem, og det er en noget kønnere velkomst end en vaskehal, mener Anders Lønholdt, der er byplanarkitekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Annonce

Lokalplan er en forhindring

Knap så ligetil ser det dog ikke ud til at blive i Lem, hvor OK for anden gang har ansøgt Ringkøbing-Skjern Kommune om tilladelse til at opføre både vaske- og tankanlæg på Bredgade 100 i Lem, hvor også Dagli' Brugsen ligger.

- Vi er ikke langt med det, fordi vi i første gang fik et nej, da lokalplan sagde, at vi ikke måtte bygge vaskehallen. Vi havde sådan set næsten droppet projektet, men nu arbejder vi lidt med kommunen på måske at lave en ændring af lokalplanen, siger projektleder Olav Middelhede.

Det lader heller ikke til at være en smal sag at få det gennemført denne gang, vurderer Anders Lønholdt, der er byplanarkitekt i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg tror ikke, det er muligt at ændre lokalplanen ud fra det oplæg, de (OK, red.) kommer med. Jeg tror dog, vi finder frem til en placering, men det kræver, at lokalplanen bliver ændret, siger Anders Lønholdt.

Annonce

Vaskehal skal ikke være første møde med byen

Han forklarer, at OK sagtens kan få godkendelse til et tankanlæg, men udfordringen ligger i vaskehallen, som OK ifølge Anders Lønholdt ønsker at placere på arealet mellem Bredgade og Smed Hansens Vej.

Administrationen mener imidlertid ikke, at en vaskehal vil være en køn indkørsel til byen, som i forvejen har en række smedeskulpturer stående til at byde velkommen.

- Deres oplæg går hele tiden på, at de vil ligge (vaskehallen, red.) ude i fronten, hvor Bredgade går ind fra omfartsvejen, men vi vil ikke have nogen tekniske bygninger til at ligge ude i spidsen. Vi synes, det er meget godt med de smedeskulpturer, der står der, siger han og tilføjer:

- Det er ikke noget, der er politisk besluttet, men vi vil ikke anbefale, at der kommer sådan en teknisk bygning lige ud i spidsen der, så vi arbejder på at finde en anden placering. Det er ikke, fordi smedeskulpturerne står der. Uanset om de havde stået der eller ej, vil vi ikke anbefale, at det første, man ser, er vaskehallen, når man kommer til Lem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Forskellige sager stjålet fra bil

Annonce