Annonce
Sønderjyske HH

Officielt - Thomas Mogensen stopper i Skjern Håndbold et år før tid

Thomas Mogensen i aktion for Skjern Håndbold. Det blev til 69 kampe for klubben på knap to sæsoner. Arkivfoto: Ole Nielsen.
JydskeVestkysten afslørede allerede midt i marts, at Thomas Mogensen ville stoppe i Skjern Håndbold efter denne sæson. Nu er det officielt. Thomas Mogensen stopper efter to af de tre sæsoner i klubben, fordi køreturene mellem Handewitt og Skjern blev for dræbende for en aldrende krop.
Annonce

Skjern: Afstanden mellem Handewitt lidt uden for Flensburg og Skjern. Omkring 180 kilometer - lige godt to timers kørsel i bil.

Det blev for meget for Thomas Mogensen. Derfor er det nu officielt, at Thomas Mogensen stopper i Skjern Håndbold efter to af de aftalte tre sæsoner.

- Man kan sige, jeg er kørt død i at køre bil. Der blev for langt på arbejde. Det er den væsentligste årsag, fortæller den 37-årige tidligere landsholdsspiller, der nåede 69 kampe for Skjern Håndbold.

Det var egentlig ikke tidsforbruget som sådan, der blev for meget. En almindelig træningsdag i Skjern var ikke en længere arbejdsdag for Thomas Mogensen, end en arbejdsdag er for så mange andre.

- Men det var dræbende for kroppen. Vi træner hårdt i Skjern Håndbold, og det gav bare nogle fysiske konsekvenser. Det er langt fra optimalt at sidde to timer i en bil, hvor efter man så skal have kroppen i gang til en omgang træning, hvor efter kroppen skal restituere, og det gør kroppen bare ikke i en bil, hvor jeg blev helt stiv efter at have siddet to timer igen. Det blev for barskt, forklarer Thomas Mogensen.

Thomas Mogensen savner de europæiske klubkampe, som sammen med ligakampene giver en god rytme mellem træning og kampe. Her sidder Thomas Mogensen ude med et rødt kort i en kamp i Champions League mod MOL-Pick Szeged. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

OK gennem første sæson

Han kom egentlig ok gennem den første sæson.

- I den første sæson spillede vi ekstra mange kampe, da vi gjorde det godt i Champions League. Vi havde mange fede kampe, og det gjorde, vi var inde i en langt bedre rytme med kampe og træning, end vi har været i den anden sæson. Og det var altså lettere at køre hjemmefra, når jeg vidste, jeg skulle til en fed kamp mod eksempelvis Paris Saint Germain, end når det var til træning. I den anden sæson har vi ikke haft de fede europæiske kampe. Det har godt nok været slemt for mig. Jeg blev virkelig sat på prøve rent mentalt. For nu skulle vi til at køre mange dage i træk til træning uden at have en kamp at se frem til. Det duede ikke, fortæller Thomas Mogensen.

Den anden sæson var meget anderledes end tiden i Flensburg-Handewitt.

- Der trænede vi hårdt lige efter sommerpausen og så igen i januar. Resten af tiden holdt vi mere formen vedlige ved at spille mange kampe. Da jeg kom til Skjern, trænede vi også meget hårdt efter sommerpausen. Og generelt træner vi mere i Skjern. Håndbolden spilles også på en anden måde. Det går bare hurtigt hele tiden både frem og tilbage. Det betød, jeg i starten af min tid i Skjern tabte fem-syv kilo. Kroppen skulle lige vænne sig til en anderledes fysisk belastning, og det har jeg haft svært ved at få til at fungere, forklarer Thomas Mogensen, der er noteret for 106 landskampe.

Annonce

Det blev 'bare' et arbejde

Langsomt kom bagspilleren frem til, at håndbold i Skjern 'bare' blev til et arbejde.

- Det har jeg ikke prøvet før. Det holder ikke, og det kan ikke drive mig. Jeg skal have det sociale med for at få det hele til at fungere. Jeg vil inddrage familien. Alt for ofte blev det for besværligt at bringe familien med til Skjern til kamp en aften. Jeg savnede, at de var med, for deres tilstedeværelse giver mig lyst og motivation. I Flensburg-Handewitt var jeg vant til, at de var med, og at de andres familier var med. Ud over at være samlet omkring hjemmekampene kunne vi sagtens mødes og have det hyggeligt ved siden af. Det skaber relationer, det giver energi og motivation, og det gør bare, at man præsterer bedre på banen både individuelt og som hold, fortæller Thomas Mogensen.

Annonce

Ingen kritik af klubben

Det er på ingen måde en kritik af Skjern Håndbold.

- Skjern Håndbold gør meget for, at familierne skal kunne fungere sammen. Vi har bare ikke kunnet udnytte det godt nok. Der har været for langt for børnene fra Handewitt til Skjern. Skjern Håndbold er en fantastisk klub, hvor alt fungerer, og hvor der er en masse fremragende mennesker alle vegne. Jeg har kun gode ting at sige om Skjern Håndbold. Det er da også derfor, det har været så svært for mig at skulle sige farvel. Carsten Thygesen skal have stor respekt og cadeau for hans måde at være på og hans måde at hjælpe med at finde en løsning på den her situation. Han er et fantastisk menneske, siger Thomas Mogensen.

Han er godt klar over, at han ikke har bidraget med det, klubben håbede og troede på, lige som han heller ikke har været helt tilfreds med sin egen præstation.

- Jeg skal ikke være for fin til at sige, at jeg personligt havde håbet på at kunne bidrage med mere. Man skal ikke være i tvivl om, at jeg har forsøgt at give 110 procent, men jeg har bare ikke ramt niveau ofte nok. Og det har altså at gøre med både den fysiske og den mentale belastning, fortæller Thomas Mogensen.

Annonce

Svingende resultater

Skjern Håndbolds resultater har også været for svingende. Specielt her i den anden sæson.

- Vi er for få spillere, der har ramt det høje niveau. Vi har manglet, at der er nogle profiler, der har holdt højt niveau i en måneds tid eller mere. Hvis man skal vinde, så har man brug for de spillere, der lige har det ekstra, der gør en forskel i sidste ende. Vort bundniveau har været alt for lavt, og når vi ramte det niveau, så havde vi aldrig følelsen af, at vi godt kunne vinde alligevel. Omvendt var det sådan, at når vi spillede godt, så var det ofte fantastisk godt. Så selv om vi måske har skuffet ind til nu i denne sæson, så har jeg en fornemmelse af, at vi godt kunne have endt med en fin sæson. Derfor er det så frustrerende at slutte på den her måde, siger Thomas Mogensen.

Han vil ikke fortælle, hvor fremtiden ligger. Men der er en aftale på plads for næste sæson.

- I de her otte uger med selvtræning har jeg igen fået en fornemmelse af, hvad min krop egentlig kan, når jeg ikke skal sidde fire timer i bil hver dag. Jeg har stadig masser af motivation, og jeg tror også, jeg har meget at bidrage med på banen. Det håber jeg at kunne bevise, når jeg får andre forudsætninger at spille håndbold på, siger Thomas Mogensen.

Han får kun rosende ord med på vejen fra Skjern Håndbold.

- Vi er stolte over, at en så stor kapacitet som Thomas Mogensen har præsenteret de grønne farver. Han har givet alt for klubben, og vi ønsker ham alt mulig held og lykke fremover, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Vi tør sigte højt på klimaområdet

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Meget få indlagte i Vestjylland og fortsat lav coronasmitte

Annonce