Annonce
Sport

Officielt: Matthijs de Ligt skifter til Juventus

Gabriel Bouys/Ritzau Scanpix
Den 19-årige hollænder skifter fra Ajax og har fået en kontrakt med den italienske storklub til 2024.

Matthijs de Ligt skal fremover trække i Juventus-trøjen, når han løber på banen.

Den 19-årige hollænder skifter fra Ajax og har fået en kontrakt med den italienske storklub, der løber til juni 2024, skriver Juventus på sin hjemmeside.

Serie A-klubben har betalt 75 millioner euro (560 millioner kroner) for forsvarsspilleren.

Prisen gør den unge hollænder til den tredjedyreste spiller i Juventus' historie efter Cristiano Ronaldo (784 millioner kroner) og Gonzalo Higuain (672 millioner kroner).

Matthijs de Ligt har længe været anset som et af Europas største forsvarstalenter.

I 2017 fik han debut på Ajax' førstehold og blev samme år den yngste spiller nogensinde til at spille en stor europæisk finale, da han med Ajax mødte Manchester United i Europa League-finalen 24. maj.

I den forgangne sæson fik han sit helt store gennembrud, da han som kaptajn for Ajax var med til at føre hovedstadsklubben til Champions League-semifinalen, et hollandsk mesterskab og triumf i pokalturneringen.

Han er noteret for 117 kampe for Ajax med 13 mål til følge - deriblandt sejrsmålet, da Ajax slog netop Juventus ud af Champions League-kvartfinalen i år.

De Ligt fik sin debut på det hollandske A-landshold som bare 17-årig. I alt er det blevet til 15 optrædener for nationalmandskabet.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på Juventus'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Annonce