Annonce
Ringkøbing

Officiel åbning holder flyttedag: Corona forsinker Naturkraft-åbning i en uge

Ti års forarbejde kuliminerer for Naturkraftdirektør Peter Sand, når oplevelsesparken med naturens kræfter bliver indviet 12. juni. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Oplevelsesparken Naturkraft er meget snart klar til at slå dørene op for publikum. Den planlagte indvielsesdato er blevet rykket. Det er uvist om kronprinsessen, der havde sagt ja til at klippe snoren, flytter med.

Ringkøbing: Han gik og krydsede fingre.

Men forleden måtte Naturkraft-direktør Peter Sand rykke den planlagte dato for indvielsen af områdets nye turistmagnet på grund af corona-restriktioner. Men nu er der en ny dato klar.

Åbningen bliver rykket en uge frem. Det betyder, at Naturkraft kan slå dørene op for publikum fredag 12. juni klokken 14.

- Vi glæder os til at vise resultatet af at det, vi har gået og drømt om. Vi har skabt en unik arena, hvor gæsterne kan lege sig til viden om, hvordan naturen hænger sammen - og på den måde få øjnene op for, hvilket aftryk man selv sætter i verden, siger Peter Sand i en pressemeddelelse.

Dermed kulminerer 10 års forarbejde med at forvandle en pløjemark lige uden for Ringkøbing til en attraktion, hvor både børn og voksne kan blive klogere på naturens kræfter.

Der er tale om en investering til 300 millioner kroner. Pengene kommer fra fonde og ikke mindst Ringkøbing-Skjern Kommune. Målet er at tiltrække 280.000 gæster årligt til attraktionen, der både byder på indendørs og udendørs aktiviteter.

Borgmester Hans Østergaard (V) kalder på forhånd Naturkraft for en attraktion i verdensklasse.

Blandt de inviterede gæster til den officielle åbningen er kronprinsesse Mary, som havde sat kryds i kalenderen til den planlagte indvielse 4. juni. Men da den måtte udskydes på grund af de nationale retningslinjer, er det uvist om kronprinsessen har mulighed for at møde op i Ringkøbing 12. juni.

Kongehuset offentliggør først den slags 14 dage før et planlagt arrangement.

Naturkraft-direktør Peter Sand har ingen kommentarer til, om den officielle åbning får kongelig deltagelse.

Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce