Annonce
Erhverv

OfficeFit får skrivebordsfolket til at bevæge sig

OfficeFit tager sin egen medicin. Der bliver både cyklet og gået flittigt ved skrivebordene i Holstebro. Foto: Thomas Maxe
OfficeFit har succes med at sætte fut i stillesiddende job. Brugerne melder om vægttab, mentalt overskud og øget produktivitet.

HOLSTEBRO: Er du udkørt klokken tre? Så er det nok ikke kun Medova-te, du har brug for. Flere og flere af os er lænket til et skrivebord hele dagen, og der er bred enighed om, at inaktivitet er usundt for både krop og sjæl.

Den gode nyhed er, at det godt kan lade sig gøre både at nulre med e-mail og regneark og bevæge sig samtidig. Kontor-træningsudstyr som gå-bånd, cykler og stepmaskiner er ingen ny opfindelse, men Holstebro-virksomheden OfficeFit har succes med et koncept, som rent faktisk bliver brugt - i modsætning til de mange kondicykler, som står og samler støv hjemme hos mange af os.

- Det handler om mennesker og hvordan vi arbejder med vaner og adfærd. Hos os skal man ikke købe udstyret. Lejen er med i abonnementet, så vi starter med at sætte noget forskelligt udstyr op, og så er der en 30 dages prøveperiode, hvor medarbejderne finder ud af, hvad de kan lide at bruge. Og så introducerer vi konceptet igennem et motivationsforedrag, så medarbejderne bliver inspireret og får indsigt og forståelse. Alle medarbejder får ligeledes adgang til vores software, siger Kristian Bjerg, adm. direktør hos OfficeFit.

Det indledende foredrag er ofte en øjenåbner, som får skeptikere til at tø op.

- Folk bliver overrasket over, hvor usundt det er at være inaktiv. Og samtidig er det rart for dem at høre, hvor lidt der egentlig skal til for at gøre en forskel. Det er en myte, at man skal løbe maraton for at være sund. Det er helt fint at starte med et par minutter om dagen på et gåbånd eller en cykel. Det gælder bare om at holde gang i kredsløbet, forklarer Kristian Bjerg.

Annonce

OfficeFit

OfficeFit lejer træningsudstyr ud til virksomheder og forsyner dem samtidig med træningsprogrammer og online-redskaber, som dels fører regnskab med træningen, dels indeholder motiverende udfordringer.

Virksomheden producerer ikke selv udstyret, men har været med til at udvikle noget af det. OfficeFit bruger til gengæld en del krudt på at udvikle på sin software, som er kernen i brugeroplevelsen og de mange rapport-funktioner.

OfficeFit begyndte i en garage for fire år siden. I dag er der fuldtidsjob til 14 ansatte.

Firmaet har lager og hovedkontor i Holstebro, hvor man snart håber at kunne flytte i større lokaler. Der er oprettet et salgskontor på Sjælland og i Malmø, og kort før påske blev den første kontrakt med en ny samarbejdspartner i Tyskland underskrevet.

Der er pt. mere end 250 virksomheder på listen, blandt andet offentlige myndigheder og store koncerner som Ørsted. Sidstnævnte har lige fået leveret konceptet til deres kontorer i Malaysia og England.

Hjemmeside: www.officefit.dk.

Bevægelse bliver til spil

Guldkornet i OfficeFit-konceptet er den selvudviklede app- og web-software, som både indeholder træningsprogrammer og en personlig profil for den enkelte bruger, hvor man kan se sit timeforbrug og forbrænding, og så kan man se sin egen virksomheds samlede resultat.

- Vi arbejder med ”gamification”, hvor bevægelse bliver til en leg eller spil, så det bliver motiverende at bevæge sig mere og ikke mindst at holde fast i de gode vaner. Man kan blandt andet opnå belønninger for at gennemføre udfordringer – lidt, som når spejderne får et mærke for at dygtiggøre sig – og man kan opsætte udfordringer, hvor for eksempel to afdelinger eller to virksomheder udfordrer hinanden, siger Kristian Bjerg.

Mere overskud, tak

Men bevægelse i arbejdstiden handler ikke kun om fysisk sundhed.

- Du sidder oven på den største sluk-knap, der findes! Man bliver træt og sløv af at sidde stille, og mange får smerter i ryg og nakke. Men hvis man bevæger sig, så styrkes musklerne, og samtidig udløses smertestillende dopamin og stress-reducerende serotonin. Den hyppigste feedback er da også, at ”jeg har fået mere overskud”, og det gælder faktisk også, når folk kommer hjem, siger Kristian Bjerg.

OfficeFit samarbejder med forskere fra Aalborg Universitet. Håbet er, at man kan få Sundhedsstyrelsen til at udstede retningslinjer for, hvor meget man bør bevæge sig om dagen, hvis man har et stillesiddende job. Foreløbig har engelske sundhedsmyndigheder foreslået en grænse på højst fire timers stillesiddende adfærd i løbet af en arbejdsdag.

Folk bliver overrasket over, hvor usundt det er at være inaktiv. Det er heldigvis så lidt, der skal til, før man kan gøre en forskel, siger adm. direktør Kristian Bjerg, OfficeFit. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Kontantløst samfund: En tur i biografen kostede samleren den bedste mønt - men pigen var køn

Annonce