forside

Offer søger erstatning trods aflyst sag om drabsforsøg i Greve

Omkring 30 personer var mødt op ved Retten i Roskilde onsdag for at overvære retssagen mod en lokalpolitiker fra Greve, der var tiltalt for drabsforsøg. Men kort før, at retsmødet skulle gå i gang blev det aflyst. Senere kom det frem, at politikeren tidligere på morgenen var fundet død i sin celle i Slagelse Arresthus (Arkivfoto).

Retsmøde i Roskilde måtte aflyses, da tiltalt blev fundet død. Ifølge advokat søger offer fortsat erstatning.

Selv om en straffesag mod en nu afdød lokalpolitiker fra Greve er aflyst, vil det kvindelige offer i sagen fortsat søge erstatning i det omfang, det er muligt.

Det oplyser hendes bistandsadvokat, Lars Ulrich.

- Vi har tænkt os at søge erstatning i sagen, i det omfang det ender med, at der er grundlag for det, siger han.

De næste måneder er fokus dog på, at kvinden skal fortsætte sin behandling, tilføjer bistandsadvokaten.

Først derefter vil Lars Ulrich og hans klient se på erstatningsmulighederne. Kvinden har tidligere været kærester med René Michael Fløe Kauland, der var tiltalt i sagen.

Onsdag skulle retssagen mod den 41-årige politiker begynde ved Retten i Roskilde. Men retsmødet blev aflyst, efter at han blev fundet død i sin celle i Slagelse Arresthus.

Ifølge Lars Ulrich vil den uafsluttede straffesag formentlig ikke få betydning for kvindens muligheder i en erstatningssag, der skal behandles i Erstatningsnævnet.

- Jeg forventer ikke, at det kommer til at gøre den store forskel, siger han og tilføjer:

- Det er Erstatningsnævnet, der skal tage stilling til, om det gør en forskel.

Advokaten fortæller, at kvinden fortsat har fysiske og psykiske men efter det drabsforsøg, som hun ifølge tiltalen mod manden blev udsat for natten til 11. maj 2018.

Kauland var tiltalt for i løbet af natten at trænge ind i det hus i Greve, som kvinden boede i.

Her skal han angiveligt have slået hende i hovedet og på kroppen med et tungt slagvåben adskillige gange. Efterfølgende var kvinden i livsfare.

Også hendes niårige datter, der var til stede, blev ifølge anklageskriftet mod manden slået med genstanden.

Men i lyset af dødsfaldet blev retssagen afsluttet, inden den nåede at gå i gang i retten.

Ifølge Henning Fuglsang Sørensen, der strafferetsekspert ved Syddansk Universitet, stiller det kvinden i en svær situation.

Udfordringen ligger i, at den nu afdøde René Michael Fløe Kauland ikke er kendt skyldig i sagen.

- Normalt ville den forurettede få sit erstatningskrav med i selve straffesagen. Men nu er der ikke nogen straffesag, og det betyder så, at men ikke kan få sit erstatningskrav med i straffesagen.

- Den forurettede ser ud til at være den, der sidder tilbage med nitten, siger professoren.

Han afviser dog ikke, at der kan være andre muligheder, hvor kvinden kan søge erstatning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erstatningsnævnet onsdag eftermiddag.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens tal og regnskaber: Foersom Genetik ApS har oplevet nedgang i resultatet

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Forstanderposten er sikret på Vestjyllands Højskole - i hvert fald det næste år

Ringkøbing-Skjern

Borgmester byder velkommen: Lokal Facebook-gruppe samler udenlandske borgere i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande

Sank efter renovering i Hvide Sande: Historisk sejlskib blev bjærget

112

Nyt kirkeindbrud: Tyve tog nøgler

Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Erhverv

Lalandiahuse revet væk: Tæt på at melde alt udsolgt

112

To unge blev dømt for våbentyverier

Ringkøbing

Se alle billederne: Folk valfartede til indvielse af madpakkehuset

Hvide Sande

Surf-arrangement skal få flere til at jagte bølgerne ved Hvide Sande